sunnuntai 16. huhtikuuta 2017

Kinderjuustokakku

Mikäpä pääsiäisen kahvipöytään paremmin sopisi kuin kinderjuustokakku. Tässä kakussa suklaata ei ole säästelty: on valkosuklaata, maitosuklaata ja tummaa suklaata. Päälle vielä kasa erilaisia suklaamakeisia irtokarkkilaareista, niin kokonaisuus on juuri niin suklainen kuin voit kuvitella.

"Tuhtia, mutta ei kuitenkaan äklön makeaa", kahvipöydässä kuului.

Kakusta riittää hyvin isollekin joukolle, sillä makeannälkä talttuu jo melko pienestäkin palasta. Kuuteen pekkaan saatiin tuhottua hieman alle puolet kakusta. Rohkeimmat ottivat lisää. Rohkenisin väittää, että kakusta piisaa ainakin 12 hengelle.

Kakku kannattaa valmistaa jo edellisenä iltana, jotta täyte ehtii hyvin hyytyä. Kun annat valkosuklaatäytteen jähmettyä ennen maitosuklaatäytteen lisäämistä, saat raidat näyttävästi näkyviin.

Kakku on tehty tätä ohjetta mukaillen.












KINDERJUUSTOKAKKU

Pohja
230 g Domino-keksejä (n. 1,5 pötköä)
80 g voita

Valkosuklaatäyte
3 liivatelehteä
200 g valkosuklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2,5 dl vispikermaa
0,5 dl sokeria

Maitosuklaatäyte
3 liivatelehteä
200 g maitosuklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2,5 dl vispikermaa
0,5 dl sokeria

Suklaaganache
1 dl kermaa
150 g tummaa suklaata
1 rkl voita


Pohja:
– Vuoraa irtopohjavuoka (halkaisija n. 22–24 cm) leivinpaperilla.
– Laita keksit suureen minigrip-pussiin ja murskaa keksit kaulimella painellen pussin läpi.
– Sekoita joukkoon sulatettu voi ja painele seos vuoan pohjalle ja hieman reunoillekin. (Pohjan ei tarvitse olla sileä, hieman muhkuraisesta tulee ilmavampi ja helpommin leikattava kuin liian tiukkaan paineltu keksipohja.)
– Laita jääkaappiin jähmettymään täytteen teon ajaksi.

Valkosuklaatäyte
– Pane liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
– Vatkaa vispikerma vaahdoksi.
– Sulata valkosuklaa vesihauteessa. (Keitä siis muutama desi vettä kattilassa ja laita metallinen kulho "kanneksi". Sulata suklaa varovasti metallisessa kulhossa. Älä sekoittele turhaan, mutta sen verran, että seos on tasaista. Älä anna kiehuvan veden koskettaa metallisen kulhon pohjaa.)
– Sekoita valkosuklaa tuorejuuston joukkoon. Lisää sokeri ja kermavaahto. Sekoita.
– Kuumenna mikrossa tilkka (n. 2–3 rkl) vettä (halutessasi joukossa voi olla esim. sitruunamehua). Liota joukkoon pehmenneet liivatelehdet.
– Kaada vesi-liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseoksen joukkoon koko ajan sekoittaen.
– Levitä täyte pohjan päälle ja pane vuoka pakastimeen odottamaan maitosuklaatäytteen valmistumista.

Maitosuklaatäyte
– Tee maitosuklaatäyte samalla tavalla kuin valkosuklaatäyte. Levitä täyte jähmettyneen valkosuklaatäytteen päälle. (Minulla valkosuklaatäyte ehti jähmettyä pakastimessa riittävästi sillä aikaa kun tein maitosuklaatäytettä.)
– Laita kakku yöksi jääkaappiin hyytymään.

Suklaaganache
1 dl kermaa
150 g tummaa suklaata
1 rkl voita

– Kuumenna kerma pienessä kasarissa. Lisää joukkoon paloiteltu suklaa. Anna suklaan sulaa rauhassa välillä sekoitellen. Lisää lopuksi voi.
– Kaada ganache kakun päälle ja levitä niin, että sitä valuu reunojenkin yli. Koristele lopuksi haluamillasi suklaamakeisilla.



6 kommenttia:

  1. Ihanan suklainen kakku! Nyt näitä kinderkakkuja on näkynyt sen verran paljon, että on varmaan ihan pakko itsekin kokeilla, niin herkullisen näköisiä nämä ovat!

    VastaaPoista
  2. Voi hyvää päivää miten ihanan näkönen! Nyt tekee mieli suklaata.. :)

    VastaaPoista

Psst! Kiva, että kävit vierailulla blogissani. Ilahduttaisitko minua vielä kommentoimalla näkemääsi ja lukemaasi?