torstai 31. toukokuuta 2012

Lime-valkosuklaamuffinit

Viimeinen työpäiväni täällä Tartossa on ohi. Niin kuin paikallisiin tapoihin kuuluu, vein työpaikalle vähän läksiäistarjoiluja. Leivoin aamulla lime-valkosuklaamuffineja, jotka osoittautuivat erittäin maukkaiksi. Taikinan koostumus on juuri sopivan kuohkea ja mehevä. Lime raikastaa ihanasti valkosuklaista makua! (Nyt jo entiset) kollegat vaativat reseptiä, joten täältähän pukkaa!

Resepti ei ole omani, vaan täältä napattu ja hieman sovellettu. Jätin mm. reseptistä pois kookoshiutaleet, sillä harvinaisen moni ei tykkää kookoksesta yhtään (enkä kyllä viitsinyt vain tätä varten kookoshiutaleita muutenkaan ostaa). Kookoshiutaleiden asemesta koristelin muffinit valkosuklaalla, johon sekoitin vähän limen kuoriraastetta. Nappivalinta! Sain muuten taikinasta 16 (mielestäni isoa) muffinia, vaikka vähensinkin voin ja suklaan määrän puoleen.



Lime-valkosuklaamuffinit (16 kpl)

Taikina:

100 g voita
3 dl sokeria
2 limeä
2 munaa
2 dl maitoa
6½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
100 g valkosuklaata


  • Raasta kahden limen kuori ja purista mehu lasiin. 
  • Vatkaa voi, sokeri ja kuoriraaste kuohkeaksi.
  • Lisää joukkoon munat, maito ja limemehu.
  • Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne seokseen. Sekoita sileäksi taikinaksi.
  • Rouhi (tai paloittele) valkosuklaa ja sekoita taikinan joukkoon. (Itse sekoitin taikinan joukkoon rouhittua valkosuklaata ehkä puolet, loput valkosuklaat pilkoin pienemmiksi paloiksi ja upotin paloja jokaiseen vuokaan taikinan sisään.)
  • Lusikoi (tukevat) muffinivuoat melkein täyteen ja paista muffineja 180 asteessa uunin keskitasolla noin puoli tuntia.


Koristelu:

80 g valkosuklaata
1 tl voita
½ lime

  • Raasta limen kuori. 
  • Sulata valkosuklaa ja voinokare vesihauteessa. Sekoita joukkoon kuoriraaste. 
  • Levitä kuorrute heti lämpimänä (= notkeana) muffinien päälle. 
--

Vinkki nro 1: Jos muffinivuoat ovat kovin heppoisia (Mutta niin söpöjä!), niin pistä muffinit söpöissä muffinivuoissa Brunon tukevien amerikanmuffinivuokien sisälle. Vaihtoehtoisesti muffinit voi tietenkin paistaa (papereineen) ihan sellaisissa oikeissa kunnollisissa kestovuoissa.




Vinkki nro 2: Kun olin kaikkien hankaluuksien (Älkää kysykö.) kautta saanut muffinit uunista ulos muffinien näköisinä, ongelmaksi muodostui leipomusten kuljettaminen työpaikalle pilaamatta niitä totaalisesti. Hetken pähkäiltyäni keksin laittaa (tukivuokina käytetyt) amerikanmuffinivuoat muffinien kansiksi. Kansitetut muffinit pystyi pinoamaan pieniin pakastepusseihin, joten tilaakin säästyi! Niksipirkka-ainesta havaittavissa, ohoi!


P.S. Miksei ole olemassa limevalkosuklaata?

4 kommenttia:

  1. Ah, mä niin tykkään limen ja valkosuklaan yhdistelmästä! Nää kuulostaa ehdottomasti kokeilemisen arvosilta!
    Mun vinkki on, että kannattaa ostaa se kestovuoka! Erittäin kätevä ja käy muidenki ku kuppikakkujen leipomiseen! :)

    VastaaPoista
  2. Joo, mullakin on kestovuoka Suomessa, mutta täällä piti tyytyä kertakäyttövuokiin :)Tosi hyviä tuli, suosittelen kyllä kokeilemaan!

    VastaaPoista
  3. P.S. Miksei ole olemassa limevalkosuklaata?

    Niinpä!!! Fazerilla oli Lemon Lime valkosuklaata (siinä leivontasuklaasarjassa) ja tein juuri tuolla samalla ohjeella muffinsseja, joihin käytin sitä.

    Et uskokaan, miten hyviä niistä tuli... Ja kun seuraavan kerran menin ostamaan kyseistä suklaata, se ei enää ollutkaan valikoimissa. :(

    VastaaPoista
  4. Pitääköhän pistää Fazerille toive uudesta suklaasta? :)

    VastaaPoista

Psst! Kiva, että kävit vierailulla blogissani. Ilahduttaisitko minua vielä kommentoimalla näkemääsi ja lukemaasi?