perjantai 24. elokuuta 2012

Gubbröra eli vanhanmiehenmömmö


Rapujuhliemme alkupalakattaukseen kuului yhtenä olennaisena osana ruotsalainen herrainherkku –  gubbröra. Netistä ohjeita tuntui löytyvän yhtä monta erilaista kuin tekijääkin. Täälläkään ei luonnollisesti noudatettu yhtään valmista reseptiä, vaan mössöstä muokattiin omanlainen. Osa resepteistä sisälsi muun muassa perunaa ja mätitahnaa, joista kumpaakaan ei sisällytetty tähän versioon. Olennainen ainesosa on jokaisessa reseptissä kuitenkin kovaksi keitetty kananmunasilppu.




Vanhanmiehenmömmö eli gubbis eli gubbröra (aika iso satsi)

6 kananmunaa (kovaksi keitettynä)
1 iso punasipuli
pala purjoa
pari valkosipulinkynttä
kourallinen tilliä 
kourallinen ruohosipulia 
1–2 prk ranskankermaa (tai smetanaa tai virolaista hapukooria)
1 prk anjovisfileitä

1 sitruunan mehu

Kuori kananmunat. Hienonna kaikki ainekset ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi sitruunan mehu. Tarjoile ruisleivän kera.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Psst! Kiva, että kävit vierailulla blogissani. Ilahduttaisitko minua vielä kommentoimalla näkemääsi ja lukemaasi?