tiistai 18. kesäkuuta 2013

Minibudjetin keittiöremppa #1 | Uudet tasot


Blogini hiljaisuus on ollut vain merkki siitä, että tämä neiti on pistänyt tuulemaan. Keittiössä tapahtuu yhtä sun toista, vaan ei hetkeen leivota kakkuja tai kokkailla mitään muutakaan. 


Kuten muistanette, muutin tähän asuntoon maaliskuussa. Ennen muuttoa pistin koko kämpässä tohinaksi ja maalasin kaikki seinät, ikkunalistat, ovenkarmit ja puolipaneelit. Kun muu asunto oli saanut uuden ulkoasunsa, keittiö pomppasi silmille kaikessa ysäriydessään (vai kasariudessaan?). Hätäratkaisuni oli irrottaa kaikki yläkaapinovet ja puiset vetimet, jotta ilme kevenisi edes hieman. Avokeittiössä tulikin kokattua kesäkuun puoliväliin asti.


Heti asuntoon muutettuani pyysin keittiöön uusia tasoja, sillä vanhat tasot olivat auttamattoman huonossa kunnossa. Kannatti pyytää, sillä ennen reissuani pääsin vuokraisäntäni kanssa taso-ostoksille. Poissaoloni aikana vanhat ja rikkonaiset tasot olivat vaihtuneet uusiin ja eheisiin, ja kraanakin oli vaihdettu uuteen.

Huomatkaa myös ikealainen kirjahyllyni, jota sisustusblogien maailmassa blogihyllyksikin kuulemma kutsutaan. Ostohetkellä en kyllä vielä tiennyt hyllyn suosittuutta, se nyt vain miellytti omaa sisustussilmää kaikessa yksinkertaisuudessaan ja keveydessään.


Virolaiselta ulkokirpputorilta herttaiselta mummolta kymmenellä kroonilla (noin kuusikymmentä eurosenttiä) ostamani teekannu toimii väliaikaisesti vaasina. Kannun alla on uuden uutukainen työtaso. Olen niin onnekas, että sain itse tehdä kaikki asuntoani koskevat päätökset, tasoa ja maaleja myöten.

Halusin keittiön ilmeen sopivan vanhan talon ja asunnon henkeen. Puinen taso olisi ollut kovin arka, kivitaso liian kallis. Kivi- tai betonijäljitelmälaminaatti tuntui huijaukselta käden alla. Yksivärinen taso olisi ollut liian ilmeetön. Hetken uumoiltuani totesin, että puukuosinen laminaattitaso on nappivalinta. Hintaa vajaalle viidelle metrille tasoa tuli alle 150 euroa, jos jotakuta sattuu kiinnostamaan.

Painakaahan mieleenne kaakeleiden ja kaappien alkuperäinen ulkonäkö, sillä pian ne ovat ollutta ja mennyttä. Remppa jatkukoon.

1 kommentti:

  1. Meilläkin juuri tehtiin pikkubudjetin keittiöremppaa....vaihdettiin ovet ja tasot..:)

    VastaaPoista

Psst! Kiva, että kävit vierailulla blogissani. Ilahduttaisitko minua vielä kommentoimalla näkemääsi ja lukemaasi?