lauantai 21. syyskuuta 2013

Kylmä kahvi kaunistaa

... muttei sekään ihmeitä tee, joten juon kahvini mieluummin kuumana kuin kylmänä. Tiedättehän toki vanhan suomalaisen sanonnan kiertää kuin Krisse kylmää kahvia. Siispä ompelin mutteripannulle pannumyssyn.


Itse asiassa ompelin tuon pannumyssyn jo varmaan vuosi sitten, mutta kuten asiaan kuuluu, jätin kääntöaukon ompelematta umpeen, enkä kehdannut täällä keskeneräistä työtä esitellä. Mutta nyt surullisen kuuluisa keskeneräisten töiden lista lyheni jälleen yhdellä. Hurraa!


Käytössä pannumyssy toki on ollut keskeneräisenäkin. Pannumyssy on jo pestykin kerran, mutta taas siinä on kahvitahra. Ehkä se kuuluu asiaan. Kangas on joskus muinoin Ikeasta ostettua, ärsyttävän vinoon kudottua puuvillakangasta, jonka ompeleminen tarkkuutta vaativissa käsitöissä raastaa hermoja.

Edellisessä elämässään kangas oli koristetyynyn päällinen, sittemmin sen onnistui syntyä uudelleen pannumyssynä. Eristeenä kangaskerrosten välissä on jämäkkää huopakangasta. Nauhalenksusta pannumyssyn saa ripustettua koukkuun.


On juotava, kun kahvi on kuumaa. 

9 kommenttia:

 1. Kuten minulle kerran tokaistiin tuosta kylmä kahvi kaunistaa sanonnasta: Se mitä pärstä vaatii, ei maha kestä :)
  Asiaan, pannumyssysi on kaunis kuten muutkin työsi täällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, olen kuullut myös tuon version. Totta joka sana :) Ja kiitos!

   Poista
 2. Olet kyllä niin taitava ompelija ja kierrätysmateriaalien käyttäjä! "Satulan sadetakki" ja nyt tämä pannumyssy, upeita! Ja tuo pannumyssyn väritys muuten sopii loistavasti mustavalkoisen Taika-sarjan kanssa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anna! Harvoin tosiaan ostan kankaita, vanhojakin on komerossa vinoja pinoja. Tällaisiin pieniin ompeluksiin pystyy hyvin hyödyntämään pieniäkin jämäpaloja, pannumyssyn tai satulansuojan voisi hyvin toteuttaa myös kahdesta eri kankaasta.

   Ja niin sopii! Itse olen kyllä vähän tuohon ikealaisen kankaan kuosiin vähän kyllästynyt. Niin monta vuotta katselin samaista kuosia sohvatyynynä :)

   Poista
 3. Tyylikäs myssy, Krisse! Tosi kivoja ideoita sinulla ja hienoja toteutuksia! Kiitos vekkulista blogistasi!

  VastaaPoista
 4. Ihana ja sopii täydellisesti tuon mukin kaveriksi! :)

  VastaaPoista
 5. Tosi nätti pannumyssy ja ihana kangas.:)

  VastaaPoista

Psst! Kiva, että kävit vierailulla blogissani. Ilahduttaisitko minua vielä kommentoimalla näkemääsi ja lukemaasi?