keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Juhannuksen raikas mansikka-limejuustokakku

Ruokajumalat päättivät tehdä juhannuksen ruuanlaitosta asteen verran haastellisemman kuin tavallisesti: ikivanhan sähköuunin vastukset päättivät lakata toimimasta ja kaasukin oli yllättäen päässyt loppumaan. Ilman kaasua emme edes yrittäneet pärjätä, vaan sitä lähdettiin aattona vielä kaupungista varta vasten hakemaan.

Onneksi kakun ei uuniin tarvinnut päästä: tein nimittäin juhannuspöytään jälkiruuaksi mansikka-limejuustokakkua. Ohjeen löysin Lunni leipoo -blogista toukokuun lopussa, ja pitihän sitä päästä mahdollisimman pian kokeilemaan! Oli herkkua!

Mansikat maksoivat... noh, mansikoita. Porin torilla puolesta litrasta pyydettiin viisi euroa. Sinänsä ihan hyvä ostos oli kuitenkin, sillä rasiaan ei ollut päässyt yhtään mätää yksilöä. Tätä kakkua kannattaakin kokeilla ehkä hieman tuonnempana, kun mansikkasato on ehtinyt kypsyä. Minä soseutin täytteeseen viimevuotisia mansikoita pakastimesta, tuoreita mansikoita käytin vain koristeluun.

Vinkkinä kerrottakoon vielä, että mansikka-limejuustokakun kaveriksi passasi paremmin kuin hyvin australialainen kesäisen raikas ja pirskahteleva roseeviini Princess Butterfly Moscato 2014.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Psst! Kiva, että kävit vierailulla blogissani. Ilahduttaisitko minua vielä kommentoimalla näkemääsi ja lukemaasi?