keskiviikko 11. marraskuuta 2015

Aasialainen kurpitsakeitto

Yhteistyössä Indiedaysin ja Santa Marian kanssa


Aika ajoin minun tulee ostettua kaupasta myskikurpitsaa, yleensä näin syksyllä kurpitsan sesonkiaikaan. Myskikurpitsan maku on miellyttävän pehmeä, ja se sopii yllättävän moneen. Tällä kertaa tein kurpitsasta simppelin mausteisen sosekeiton.





Tämän keiton tekemiseen tarvitset vain myskikurpitsan, vettä, Santa Marian Paneng red curry -mausteseoksen ja kookosmaitoa. Yksinkertaista, eikö?


Aasialainen myskikurpitsakeitto (neljä annosta, valmistusaika n. 30 - 40 minuuttia)

1 myskikurpitsa (n. 1 kg)
vettä
1 pussi Paneng red curry -mausteseosta (Santa Maria)
1 tölkki kookosmaitoa (Santa Maria)


  1.  Halkaise myskikurpitsa terävällä veitsellä kahtia ja kaavi siemenet lusikalla talteen. Lohko kurpitsanpuolikkaat vielä neljään osaan ja paahda niitä uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes kurpitsa on pehmennyt. 
  2. Huuhdo kurpitsansiemenet ja aseta ne talouspaperin päälle kuivumaan. Paahda siemeniä uunipellillä viitisen minuuttia, kun olet ottanut paahdetut kurpitsanlohkot pois uunista. (Voit halutessasi maustaa siemeniä ennen kuin panet ne uuniin.)
  3. Irrota kurpitsanlohkoista kuoret ja paloittele lohkot noin kolmen sentin vahvuisiksi paloiksi (ei ole niin justiinsa)
  4. Kippaa palat kattilaan ja lisää kattilaan niin paljon vettä, että kurpitsat juuri ja juuri peittyvät. Keitä muutama minuutti keskilämmöllä kannen alla.
  5. Kaada joukkoon Paneng red curry -mausteseos ja sekoita. Lisää kookosmaito. Huuhtele kookosmaitopurkki lorauksella vettä ja lisää vesi-kookosmaistoseos vielä kattilaan. Sekoita tasaiseksi.
  6. Keitä viitisen minuuttia ja anna keiton jäähtyä tovi pöydällä. Soseuta keitto sauvasekoittimella, samalla myös kookosmaitoliemi vaahdottuu aavistuksen verran.
  7. Tarjoile heti paahdettujen kurpitsansiementen kera. Voit halutessasi koristella keiton esimerkiksi korianterinlehdillä. 
Aion tehdä toistekin! 

P.S. Myös äitini, joka ei juuri kookoksesta välitä, piti tästä keitosta. Keitto oli myös siskoni mieleen. Raati suosittelee myös teille reseptin kokeilua! :)



Kommervenkit kokkailussa:

1) Vastasin kesken kokkailun puheluun ja onnistuin käräyttämään siemenet uunissa. Käytin koristeluun kurpitsansiemeniä suoraan pussista. Itse paahdetut kurpitsansiemenet ovat ihan kunkkuja, joten tämä jäi harmittamaan.
2) En meinannut saada kookosmaitopurkkia auki, sillä en osannut käyttää äitini tölkinavaajaa. Meinasi mennä koko soppa piloille! Jollain ilveellä sain purkin auki vasemmalla kädellä (!) kyseistä vempainta väännellen. Huh. Kyllä omassa keittiössä kokkailu on huomattavasti helpompaa... :)

--

Santa Marian tuotteet saatu ilmaiseksi tätä postausta varten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Psst! Kiva, että kävit vierailulla blogissani. Ilahduttaisitko minua vielä kommentoimalla näkemääsi ja lukemaasi?