perjantai 30. joulukuuta 2016

Liukuvärjätty pätkistäytekakku

Tällä kakulla kelpaa juhlistaa vaikkapa uutta vuotta tai myöhemmin ystävänpäivää. Meillä tämä toimi  hiljan kahvipöydän kaunottarena, kun oltiin kerrankin isolla porukalla isovanhempia myöten koolla.

Noudatin orjallisesti tätä ohjetta, mitä nyt värjäsin kerman punaisella enkä sinisellä geelivärillä. Jotta lopputulos oli mahdollisimman överi, heitin päälle vielä koristeeksikin Pätkis-suklaata viipaloituna ja kokonaisina paloina. (Vinkkinä kerrottakoon, että Pätkis-palat kannattaa ostaa karkkilaareista, ei valmiina pussina. Kilohinta laareissa aika paljon edullisempi!)

Tämä kakku kannattaa täyttää jo edellisenä iltana, jotta se ehtii kunnolla tekeytyä ennen hoohetkeä.






Pätkistäytekakku

Pohja

3 kananmunaa
2,5 dl sokeria
50 g voita sulatettuna
1 dl maitoa
3 dl vehnäjauhoja
0,5 dl tummaa kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta

Valmista kakkupohja. Voitele ja jauhota pieni irtopohjavuoka (Ø 20 cm). Taita kaksi leivinpaperiarkkia kaksinkerroin. Laita arkit kiertämään vuoan sisäreunoja.

Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi. Lisää keskenään sekoitettu voisula ja maito. Yhdistä jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan. Kääntele tasaiseksi taikinaksi. Älä sekoita turhaan. Kaada taikina vuokaan.

Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 50 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Peitä vuoka leivinpaperilla paistamisen loppuvaiheessa, jos pinta tummuu liikaa. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. Leikkaa pohja neljään osaan.


Pätkistäyte
1 tlk (2 dl) vispikermaa
1 prk (250 g) maitorahkaa
1 ps (140 g) Fazerin Pätkis-paloja
0,5 dl sokeria

Vaahdota vispikerma ja sekoita joukkoon rahka. Raasta tai rouhi suklaapalat hienoksi muruksi veitsellä. Sekoita suklaa ja sokeri täytteeseen.


Kostutus
1,5 dl Valion Eila Latte -minttumaitokahvijuomaa

Nosta alin kerros tarjoiluvadille. Voit suojata tarjoilulautasen leivinpaperista leikatuilla suikaleilla. Kostuta pohja maitokahvijuomalla. Levitä päälle täytettä ja nosta toinen pohjalevy päälle. Jatka samoin ja kostuta myös päällimmäinen kerros. Siirrä kakku jääkaappiin tekeytymään mielellään seuraavaan päivään.


Kuorrutus
1 tlk (2 dl) vispikermaa
pari tippaa punaista geeliväriä

Vaahdota vispikerma. Ota noin 1/3 vaahdosta kulhoon ja värjää se elintarvikevärillä vaaleanpunaiseksi. Levitä kakun päälle kauttaaltaan ensin ohut valkoinen kermavaahtokerros. Tee liukuvärjäys mintunvihreällä kermavaahdolla aloittaen kakun alareunasta ja pyyhkäisemällä lastalla alhaalta ylöspäin. Poista leivinpaperit ja nosta kakku tarjolle.

(Halutessasi voit koristella kakun Pätkis-suklaalla, kuten kuvassa. Varaa sitä varten noin 100 g Pätkis-suklaata.)

2 kommenttia:

  1. Hurjan kaunis, en kestä! Ja osuipa sopivasti, kun eilen just ite mietin pätkis-kakun tekoa, nam!

    (Ps, muistatko mut? Anni, blogista Needles and Roses ;) )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee! Kiitos! Pitkästä aikaa. Kyllähän minä sinut muistan, Pinterestissä sua seurailen :)

      Poista

Psst! Kiva, että kävit vierailulla blogissani. Ilahduttaisitko minua vielä kommentoimalla näkemääsi ja lukemaasi?