lauantai 3. kesäkuuta 2017

Vegaanisafkaa: sienikvinotto & mansikka-banaanipirtelö

Postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä GoGreenin kanssa.

Ruokavalioni on hiipunut tässä viime vuosina melko vihreäksi. Taustalla piilevät etenkin ekologiset arvot, ja ajatus siitä, että pienilläkin valinnoilla on merkitystä. Vegaani en ole, mutta välillä on hyvä haastaa itsensä kokeilemaan täysin vegaanisia herkkuruokia.

GoGreen lahjoitti keittiööni kassillisen tuotteitaan kokeiltavaksi. GoGreenin kvinoasta innostuin kokeilemaan risottoa... tai siis kvinottoa (vai kvinoattoa?). Koska sienten umami saa ruuan kuin ruuan maistumaan täyteläisemmältä, päätin tehdä tuttua ja turvallista sienirisottoa – pienellä tvistillä. Juuston asemesta ripottelin päälle ravintohiivahiutaleita, jotka nimensä mukaisesti ovat pullollaan ravinteita, mutta nimensä vastaisesti eivät kohota taikinaa tai turvota vatsaa.

Toinen tuote, jota oli pakko päästä kokeilemaan, oli GoGreenin uutuustuote: makeuttamaton kvinoa-kookosjuoma. Juomassa on mukana muinaisviljoja, eli viljoja, jotka ovat säilyneet muuttumattomina vuosituhansien ajan. Ne sisältävät runsaasti kuitua, kivennäisaineita, vitamiineja ja tyydyttymätöntä rasvaa. Pyöräytin yhdessä hujauksessa tehosekoittimella jälkiruoaksi mansikka-banaanipirtelön. Jotkut kai kutsuisivat tuota smoothieksi, mutta onhan tuo pirtelö nyt ihanan pirteä sana! Pirtelöstä (ja vähän vegaanisesta jäätelöstäkin) enemmän postauksen lopussa.

P.S. Proteiiniakin annoksessa on ihan kivasti, sillä kvinoa sisältää 14 grammaa proteiinia 100 grammassa.







---

Sienikvinotto
(alkuruoaksi tai lisukkeeksi neljälle, pääruoaksi kahdelle)


1,5 l vettä
1 kasvisfondikuutio (tai kasvisliemikuutio)

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
100–200 g herkkusieniä (riippuu siitä, kuinka sienipitoista risottoa haluat)
2 rkl tummansinistä Keijua (vegaaninen vaihtoehto voille)

2 dl GoGreen kvinoaa
2 rkl tummansinistä Keijua
2–3 rkl omenaviinietikkaa (tai 2 dl valkoviiniä)

pari kevätsipulin vartta paloiteltuna
mustapippuria ja suolaa maun mukaan

+ päälle ravintohiivahiutaleita eli oluthiivahiutaleita


  1. Kiehauta vesi ja lisää joukkoon kasvisfondi. Sekoita tasaiseksi.
  2. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuumenna rasva kattilassa ja kuullota sipulit. Lisää paloitellut herkkusienet ja paista kevyesti. Nosta sipuli-sieniseos kulhoon odottamaan.
  3. Kuumenna 2 rkl rasvaa samaisen kattilan pohjalla ja lisää joukkoon 2 dl kvinoaa. Pyörittele hetki ja lisää joukkoon omenaviinietikka (tai viini). Anna viinin/etikan huurustua pois.
  4. Lisää kvinoan joukkoon kasvislientä kauhallinen kerrallaan. Anna kiehua keskisuurella lämmöllä. Sekoittele aina välillä. Lisää uusi kauhallinen lientä, kun edellinen on haihtunut. Tähän vaiheeseen menee n. 20 minuuttia. (Kvinoan on tässä tapauksessa tarkoituskin puuroutua, joten nyt kvinoan hämmentäminen on poikkeuksellisesti sallittua.)
  5. Kun liemi on loppu, lisää joukkoon sipuli-sieniseos, kevätsipulit, mustapippuri ja suola.
  6. Kauho lautaselle ja ripottele päälle ravintohiivahiutaleita tuomaan juustomaista makua.


Ja ääntä kohti.















---

Mulla on paha tapa ostaa aina liikaa banaaneita. Ne ehtii muuttua pilkullisiksi ennen kuin ehdin ne syödä. Muutaman vuoden ajan olen onneksi ymmärtänyt viipaloida ja pakastaa nuo ylikypsät banaanit. Ne sopii erityisen hyvin pirtelöihin ja jäätelöihin.


Nyt ei kyllä yhtään harmittanut, että pakastimessa on hyvät banaanivarastot. Tätä superhelppoa mansikka-banaanipirtelöä ajattelin surrutella tehosekoittimella enemmänkin!



Mansikka-banaanipirtelö (tai -jäätelö)
(yksi iso lasillinen)


kourallinen kotimaisia pakastemansikoita
1 pakastettu, viipaloitu (kypsä) banaani
1–2 dl kvinoa-kookosjuomaa (koostumustoiveiden mukaan)


  • Kaikki tehosekoittimeen, ja kone pyörimään. Se on siinä.


P.S. Jos haluat tehdä vegaanista jäätelöä, kaada pirtelöseos vuokaan ja pane vuoka pakastimeen muutamaksi tunniksi. Jos seos unohtuu pitkäksi aikaa pakastimeen, anna sen pehmetä hetki ennen kauhomista.





2 kommenttia:

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. To write a beautiful post it is very important to write a beautiful content and you have created a very nice design and I got a lot of inspiration from your post and I also want to have nice and beautiful post like you in my life. gurugram girl number
    college girl aerocity
    Gurugram Girl Phone Number
    Cheap price girls gurgaon
    online gurugram girl
    low price girls sector 29
    gurugram Girl phone number
    gurugram girl content number

    VastaaPoista

Psst! Kiva, että kävit vierailulla blogissani. Ilahduttaisitko minua vielä kommentoimalla näkemääsi ja lukemaasi?