tiistai 13. maaliskuuta 2012

Pestopastaa calabrialaisittain

Tänään on vuorossa kokkauspostaus. Mulla on täällä Katarimaria kylässä, tehtiin illalliseksi ehkä herkullisinta pastaa ikinä. Kaubamajassa kun mietittiin, mitä pastan sekaan pistettäisiin, niin laitettiin sitten vähän kaikkea. Täysjyväluomupastan seasta löytyi niin sipulia, kesäkurpitsaa, kirsikkaluumutomaatteja, herkkusieniä, kylmäsavustettua kinkkua, rukolaa, Calabrese-pestoa ja Grana Padano -juustoa. Jos osaa keittää pastaa ja pilkkoa kasviksia, niin osaa myös tehdä tätä herkkua.


Calabrese-pestopasta

keskikokoinen sipuli
1/4 kesäkurpitsaa pilkottuna
10 kirsikkaluumutomaattia halkaistuna
10 keskikokoista herkkusientä pilkottuna
100 g kylmäsavustettua kinkkua pienennettynä
75 g Calabrese-pestoa (tai maun mukaan)
täysjyväluomupastaa (3 - 4 hengelle)
kourallinen rukolaa
Grana Padano -juustoa


- Keitä pasta paketin ohjeen mukaan.
- Kuullota paistinpannulla sipuli ja lisää kesäkurpitsat. Paista kunnes kesäkurpitsat ovat hieman pehmenneet. Lisää joukkoon tomaatit, herkkusienet ja kinkku.
- Sekoita paistos pastan sekaan ja lisää joukkoon pesto ja rukola. 
- Raasta Grana Padano -juustoa suoraan annoksen päälle (maailman söpöimmällä miniraastimella). 


(Kuvan annos on lavastettu santsiannoksesta. Oikeasti eka annos tuli vedeltyä napaan niin nopsaan, ettei siinä paljon ehtinyt kameraa miettiä.)




Calabrese-pesto oli meille molemmille ihan uusi tuttavuus, siksi sen valitsimmekin. Se sisältää mm. chiliä ja tuota samaista italialaista Grana Padana -juustoa. Herkkua on.

1 kommentti:

  1. Näyttääpäs hyvältä!

    Mulla on sulle jotain blogissa. :) http://needlesandroses.blogspot.com/

    VastaaPoista

Psst! Kiva, että kävit vierailulla blogissani. Ilahduttaisitko minua vielä kommentoimalla näkemääsi ja lukemaasi?