maanantai 25. maaliskuuta 2013

Huhuu!

Helmikuussa siskonpoikani täytti ensimmäisen ikävuotensa. Samana viikonloppuna juhlittiin myös 80-vuotiasta isoisääni. Perheessäni ei ole tapana turhia jäykistellä, joten tarjoilujen esillepanoa mietittiin pilke silmäkulmassa.

Isoäitini lempeiden sanojen mukaan isoisänikin on vähän pöllö, joten pöllökakku ja pöllökuppikakut pääsivät yhteissynttäreiden juhlapöytään. Pinterestissä seikkaillessani olin törmännyt joskus jo muinoin esim. näihin pöllökoristeltuihin kukkikakkuihin, joista sain sitten idean omiini. Tekemäni kuppikakut ovat todellisuudessa ihan tavallisia miniporkkanakakkuja perinteisen tuorejuustokuorrutteen kera. Porkkanakakkureseptejä on internet pullollaan. Tämä näyttäisi vastaavan aika pitkälti omaa reseptiäni.


Näiden kuppikakkujen juju oli koristeluissa. Ostimme paketin Domino-keksejä ja pussin M&M-suklaarakeita. Domino-keksien täytteellisistä puolikkaista asettelin kuppikakkujen päälle "silmämunat" ja M&M-suklaarakeista niiden päälle pupillit. Oranssit M&M-rakeet sopivat juuri passelisti pöllön nokaksi!


Isoäitini oli tehnyt pakastimeen valmiiksi suklaahyydykekakun, jonka sitten koristelin saman pöllöteeman mukaisesti. Oksat tein vesihauteessa sulatetusta tummasta suklaasta pikkulusikalla valuttaen. Koska kakku oli käynyt jo pakastimessa hyytymässä, jähmettyi suklaa kakun pintaan hyvinkin nopeasti. Sulalla suklaalla liimasin myös Digestive-keksit kakun pintaan ja niiden päälle sitten pöllöille silmät ja nokat.
Lahjaksi yksivuotias sai muun muassa tekemäni unilorupussin. Lorut ovat kaikki uniaiheisia, ideana on, että siskonpoika saa illalla poimia pussista yhden lorun, joka sitten luetaan sängyssä. Lorukorttien toisella puolella on ClipArtista napattuja kuvia (ei tekijänoikeuksia). Tulostin kuvat ja lorut valokuvapaperille, leikkasin viivoja pitkin ja liimasin kuvat ja lorut sopivan kokoisille kartonginpaloille. Lopuksi asettelin kortit laminointiarkin sisään ja laminoin lorukortteja kokonaisen arkin kerrallaan. Laminoidusta arkista leikkelin sitten valmiita lorukortteja. Laminoitujen korttien nurkkia kannattaa vähän pyöristää, jottei niitä käsittelevät pikku kätöset vahingoitu.


Itse pussia koristaa uinuva pöllö. Pöllön aplikoin isoäidin vanhoista (pehmeistä!) rikkoutuneista lakanoista ommellun pussukan toiselle puolelle. Kaikki käytetyt kankaat olivat kierrätettyjä.


Toiselle puolelle tikkasin ompelukoneella tekstin "unilorupussi". Käsin kirjailemalla olisi varmasti tullut hienompi, mutta aika ei olisi mitenkään moiseen riittänyt, joten oli tyytyminen pikakirjailuun. Ei pöllömpi tämäkään versio.

Makoisia unia!

10 kommenttia:

 1. Namm...vesi kielellä katselin kuviasi herkuista!

  VastaaPoista
 2. Eipä pöllömpää ollenkaan, hauskaa!

  VastaaPoista
 3. Ihana idea!! Kiitos että jaoit :)

  VastaaPoista
 4. Ihania pöllöjä! Äitini rakastaa niitä joten tässäpä ideaa vaikka tänä vuonna koittaviin 50-vuotisjuhliin!

  VastaaPoista
 5. Onpa söpöt tarjoilut! Hyviä ideoita :)

  VastaaPoista
 6. Mä en kestä, miten söpöjä pöllöjä! Toivottavasti saan mahdollisesti käyttää ideaa kesän nimijuhlissa. Ihan hymy korvissa ihastelen noita :) -Sanna K

  VastaaPoista
 7. Kiitoksia! Hauskaa oli itselläkin noita tehdessä!
  Sanna: Tietenkin saat käyttää ideaa, ei ole oma keksintöni :)

  VastaaPoista
 8. Vau mitkä tarjoilut, upeita! Ja varmasti herättivät myös hilpeyttä :) Ja mahtava lahjaidea tuo lorupussi!

  VastaaPoista
 9. Ei pöllömpiä ideoita :) Aivan ihania! ^^

  VastaaPoista

Psst! Kiva, että kävit vierailulla blogissani. Ilahduttaisitko minua vielä kommentoimalla näkemääsi ja lukemaasi?