lauantai 13. huhtikuuta 2013

Tie eteiseen vie

Kiire on ystävä, kiire on vihollinen. Tykkään siitä, että kalenterissa on paljon täytettä, mutta rajansa kaikella. "Uusi" koti on edelleen aivan täydellisen kesken, eikä aika energiasta puhumattakaan riitä sisustus- tai ompelupuuhiin.

Siksi pyydänkin teiltä apua. Minkälaiset verhot ompelen ulkooveen? Haluan saada näköesteen rappuun, mutta toisaalta olisi ihanaa, että rapusta tulvisi luonnonvaloa eteiseen. Jotain ohutta ja valoa läpäisevää kangasta? Peittävää ja graafista? Vaaleaa? Tummaa? Kuvioita vai ei? Entä malli? Juuri ja juuri ikkunan peittävä malli? Seinään verhotankoon kiinnitettävä koko oven peittävä malli? Laskosverho? Yksi-, kaksi- vai kolmiosaiset verhot? En osaa päättää.

Alkuperäiset verhot olivat kolmiosaiset. Sinänsä kätevä malli, että sieltä välistä oli näppärä kurkata, kuka oveen kolkuttaa. Materiaalivalinta ja toteutus noin muutenkaan ei oikein miellyttänyt silmääni, joten vaihtoon lähtivät. No rikkikin ne olivat.


 Tämä eteisen lamppu on kirpparilta haalittu väliaikaisratkaisu edelliseen kämppään. Toisaalta ihan kiva, mutta toisaalta haluaisin jonkin erityisen hienon valaisimen vieraat vastaanottavaan huoneeseen.


Mattohankintaa rajoittaa se, että ovi on niin matalalla, että se ei mahdu aukeamaan kunnolla, jos matto yltää tuohon väliovelle asti. Pitäisi löytää siis sellainen matto, joka mahtuisi tuohon ulko-oven eteen, mutta olisi tarpeeksi iso, ettei tarvitse jäädä heti ovensuuhun kenkiä riisumaan.

Ovessa roikkuu kiinalaiselta opiskelijalta saamani onnenamuletti. Onkohan sekin tarkkaan määrätty, mihin moinen kuuluisi sijoittaa? Kaunis se ainakin on.


Naulakko-, vaatetanko- tai hattuhyllyratkaisu on myös täysin avoinna. Haluan ehdottomasti tangon, johon takit voi ripustaa henkareille. Hattuhylly olisi kätevä, niin kaikki pipot ja huivit eivät olisi koreissa lattialla. Kenkätelinekin olisi kätevä. Vaatesäilytysratkaisulle on tuolla oven vieressä metrin levyinen aukko, ja suurin osa löytämistäni (kivoista) hattuhylly- ja vaatetankosysteemeistä on korkeintaan 80 senttiä leveitä. Tietenkin haluaisin hyödyntää koko tilan, sillä eteinen ei ole muutoin järin suuri.


Takaisin verhoihin. Tällä hetkellä ikkunaa peittää Finlaysonin Coronna-kangas. Kangas, ei verhot. Ompelin siskolle kyseisestä kankaasta verhot, jämäpala oli juuri sopivan kokoinen tuohon ikkunaan. Kangas on pingotettu vaijerien väliin ja kiinnitetty hakaneuloilla. Oikein kätevä väliaikaisratkaisu (jonka pelkään jäävän pysyväksi ratkaisuksi paremman puutteessa).

Oisko vinkkejä?

3 kommenttia:

 1. Ihanat vanhat ovet!
  Minä pistäisin ovi-ikkunaan, jotakin ihanaa pitsiverhoa, mutta sinä et pitsistä välttämättä pidä...:))

  VastaaPoista
 2. Toi pitsi-idea on hyvä. Virkattua jollain vähän modernimmalla kuviolla. Ja kun sanoit et valoisuus olis kiva säilyttää, ni miten olis huurretarra? Saa valmiita kuvioita tai sit voi leikata taitavana ite. Esim. http://www.sateenkaarentaa.fi/tuotteet.html?id=27/5293 Ei nyt paras linkki, mut tällee nopsaan puhelimella löysin.

  VastaaPoista
 3. Ooh! Huurretarraa en ollut ajatellutkaan. Pitsiverhot on kyllä hyvä vaihtoehto myös, mutta tosiaan ihan perinteistä kukkapitsiä en välttämättä kuitenkaan halua. Tai ehkä jonain hauskanvärisenä versiona voisi kukatkin mennä. Kiitos vinkeistä! Otan vastaan vinkkejä myös vaatesäilytystä, mattoa ja lamppua koskien :)

  VastaaPoista

Psst! Kiva, että kävit vierailulla blogissani. Ilahduttaisitko minua vielä kommentoimalla näkemääsi ja lukemaasi?