tiistai 18. helmikuuta 2014

Keppiheppa

Ihhahhaa, ihhahhaa, hepo hirnahtaa! Kummipoikani täytti kaksi vuotta, lahjaksi ittäti (Krisse-täti) teki keppihevosen.


Hepan pään kaavat nappasin täältä: jätin vain kyseisen ohjeen avonaisen suun tekemättä. Yksi ylimääräinen sauma piti ommella, sillä kaverilta saadusta vanhasta villakangastakista ei olisi muuten heppaa pystynyt leikkelemään.

Huopaisiin silmiin otin mallia täältä, sillä aikomuksenani ei ollut tehdä millään lailla aidon näköistä hirnujaa. Silmät kannattaa applikoida pään sivukappaleisiin ennen pään kokoamista. Sopivan väristä huopaa oli onneksi varastossa.


Hepan harja on taiottu raidallisesta trikoosta. En suinkaan trikoota tätä tarkoitusta varten ostanut, vaan kyseessä on monen vuoden takaa veljen penkkaripukua varten hankittua rekvisiittaa. Leikkasin trikoon noin puolentoista sentin paksuisiksi suikaleiksi ja vedin suikaleet tuollaisiksi rulliksi. Vähän niin kuin lahjanarua olisi kihartanut, mutta työkaluna oli vain kynsi.


Taittelin suikaleet ja kiinnitin ne toisiinsa kevyesti ompelulangalla. Ompelin tukan kiinni hepan pään keskikappaleeseen ennen kuin kiinnitin pään muita kappaleita toisiinsa. Viimeistelin harjan neljällä säikeellä letitetyllä trikoolla. Neljällä letitys käy aivan kuin pullapitkon palmikointi ikään.Kun pollen pollan kappaleet on ommeltu yhteen, alkaa pään täyttö. Ihan ensin hepan turpa on tietenkin täytettävä vanulla. Kepin kiinnitin jesarilla vanhaan villapaitaan, minkä jälkeen tuuppasin koko köntin hepan pään sisään. Näin keppi pysyy liikkumatta pään sisässä. Kepin kiinnittämisen jälkeen täytin pään kokonaan vanulla. Tuo keppikin on muuten omasta takaa! Kaikelle säilötylle roinalle löytyy tarkoituksensa, sanokaa mun sanoneen.
Hepan suitset ovat irrotettavaa sorttia, jos lapsi haluaakin ratsastaa villillä varsalla. Pojan mielestä oli kovin hauskaa, kun ittäti laukkasi hepalla, mutta itse hän jäi vielä tutustumaan talon uuteen asukkiin. Eiköhän tästäkin lelusta vielä innostuta, kun poika vähän kasvaa.

Hoplaa!

12 kommenttia:

 1. Aivan ihana! Oon nyt kyllä kateellinen sun kummipojalle ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos! Pitäisköhän tehdä itellekin? :P

   Poista
 2. On kyllä ihana! Ja tosi kiva ku on tuommonen värikäs tua harjaki. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo harja oli kyllä munkin lemppariosuus koko hepassa! Kiitos! :)

   Poista
 3. Mahtava!! Kyllä kummipojan kelpaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Täytyy kysellä pojan äidiltä, onko heppaa otettu mukaan leikkeihin :)

   Poista
 4. Todella hieno! Varsinkin tuo värikäs harja :) Oma kummipoika ei ole vielä edes vuoden vanha, että ehkä pitää laittaa idea hautumaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parhaat ideat tulee tehdessä! En halunnut perinteistä villalankaharjaa, joten päädyin värikkääseen trikooversioon :)

   Poista
 5. Ei mulla vaan ollu koskaan noin hienoa keppiheppaa! Ihan epistä :p

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koskaan ei ole liian vanha leikkimään. Ja onhan olemassa jopa keppihevosyhdistys ja -kilpailuja! :)

   Poista

Psst! Kiva, että kävit vierailulla blogissani. Ilahduttaisitko minua vielä kommentoimalla näkemääsi ja lukemaasi?