Omena-tomaattikeitto
öljyä paistamiseen
2 tl Erős Pistaa (unkarilainen tulinen paprikatahna)
1/4 isosta purjosta (tai puolet pienestä)
1 sipuli (tai puolikas jättisipuli, kuten mulla)
1 valkosipulinkynsi
5 kotimaista omenaa
loraus vettä
1 prk tomaattimurskaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1/2 sitruunan mehu
suolaa, pippuria
Kuullota tilkassa paprikatahnalla maustettua oliiviöljyä kaikki sipulit. Lisää pilkotut omenat ja sen verran vettä, että ei heti kärähdä pohjaan. Anna kypsyä hetki. Lisää joukkoon tomaattimurska, tuorejuusto, sitruunamehu ja mausteita maun mukaan. Anna hautua hetki miedolla lämmöllä.
P.S. Erős Pistaa saa kuulemma esimerkiksi Citymarketista. Itse olen omani tuonut Unkarista asti. Tämän tilalle voi kyllä halutessaan laittaa esimerkiksi jotain chilitahnaa tai tulista currytahnaa tms.
Tää näyttää ja kuulostaa niin hyvältä et on varmaan pakko kokeilla. Paljonko tällä reseptillä tulee, monellekko riittää? :) Kiitos ohjeesta!
VastaaPoistaTuosta riittää ehkä kolmelle tai maksimissaan neljälle. Helppo tuota on tietty jatkaa tomaattimurskalla, niin saa isompikin poppoo :)
VastaaPoista