sunnuntai 23. lokakuuta 2011

Viikunaherkkua

Ylen uutisten mukaan herkkusuut ovat mukavia ihmisiä. En voisi olla enempää samaa mieltä. Eilen vietin ihanan illan kera neljän muun herkkusuun, ja ei olisi kyllä voinut olla mukavampaa seuraa! Tällä kertaa piiraan pohja on suoraan pakastealtaasta napattu lehtitaikinalevy, niin hulluksi en ole vielä tullut, että moista ryhtyisin itse kaulitsemaan. Ehkä sitten joskus vanhoilla päivillä. Yleisön pyynnöstä julkaisen viikunapiiraan reseptin muidenkin herkkusuiden kokeiltavaksi. Ohje on jälleen ideoitu muutaman eri ohjeen pohjalta. Rasvaa ja sokeria ei ole säästelty.








Viikunapiiras

iso lehtitaikinalevy
4 tuoretta viikunaa

50 grammaa sulatettua voita (ei margariinia)
1 dl mantelijauhetta
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
0,5 dl vehnäjauhoja
kananmuna

Sulata taikinalevy huoneen lämmössä pehmeäksi. Kaulitse taikinasta jauhotetulla pöydällä mahdollisimman ohut levy. On muuten sitkeätä tavaraa, joten ihan tosissaan saa töitä tehdä! Aseta taikinalevy leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

Sekoita täytteen ainekset (voi, mantelijauhe, sokeri, vaniljasokeri, jauhot) tasaiseksi seokseksi ja levitä taikinalevyn keskelle (ei ihan reunoihin asti). Pese ja viipaloi viikunat ja asettele täytteen päälle. Ripottele pinnalle sokeria.

Taittele hieman taikinalevyn reunoja kohti levyn keskustaa. Riko kananmunan rakenne ja voitele munalla taikinan pinta. Paista 200 asteessa uunin keskitasossa puolisen tuntia tai kunnes taikinan pinta on kauniin kullanruskea.

Tarjoile turkkilaisen jogurtin ja juoksevan hunajan kera.

P.S. Kokeile tehdä pieniä viikunaleivonnaisia jouluisten tähtitorttujen tapaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Psst! Kiva, että kävit vierailulla blogissani. Ilahduttaisitko minua vielä kommentoimalla näkemääsi ja lukemaasi?