torstai 13. helmikuuta 2014

Punajuuri-linssicurry

Nyt on kuulkaa kyseessä jo moneen kertaan hyväksi todettu arkiruokaresepti. Kauhaa ja rakkautta -blogin Eeva julkaisi tämän ohjeen blogissaan jo joskus puolitoista vuotta sitten, mutta vasta nyt saan aikaiseksi kehua tätä täälläkin.



En ole kovin orjallisesti noita reseptin ainesosien määriä tuijotellut vaan olen heitellyt pataan kaikkea silleen sopivasti. Arkiruokaa rennolla otteella. Tuoretta inkivääriä olen raastanut sekaan huomattavasti enemmän, kuin myös chiliä. Kaikki kokkaavat makunsa mukaan! Turkkilaista jogurttiakaan ei jääkaapissa ollut, mutta kermaviili meni sen asemesta oikein hyvin. Kannattaa kokeilla!


Punajuuri-linssicurry (Eeva Kolun tapaan)
(4 annosta)

300 g tuoretta punajuurta
200 g porkkanaa
1 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
2 tl raastettua tuoretta inkivääriä
1 dl punaisia linssejä
reilu loraus kookosöljyä tai esim. oliiviöljyä
1 tl juustokuminansiemeniä
1/2 tl korianterinsiemeniä
1/2 tl ruskeita sinapinsiemeniä
5 dl vettä
1 tl jauhettua kurkumaa
hyppysellinen chiliä
2 laakerinlehteä
1 dl turkkilaista jugurttia
suolaa
mustapippuria
tarjoiluun: tuoretta korianteria
Kuori ja viipaloi porkkana ja punajuuri. Punajuuri kypsyy hitaasti, joten sitä ei kannata jättää kovin suuriksi paloiksi.
Kuori ja leikkaa sipuli ja valkosipuli. Huuhtele linssit.
Kuumenna pannulla öljy. Lisää siemenet sekä inkivääri ja paista 30 sekunnista minuuttiin. Lisää sipuli ja valkosipuli ja kuullota läpikuultavaksi (varo käräyttämästä valkosipulia ja inkivääriä). Lisää sen jälkeen porkkana ja punajuuri ja kuullota muutama minuutti. Lisää joukkoon linssit, vesi, kurkuma, chili ja laakerinlehdet. Kuumenna kiehuvaksi, laske lämpötila keskilämmölle ja anna porista, kunnes porkkana ja punajuuri on kypsää. Tarvittaessa voit lisätä vettä.
Sekoita viimeiseksi joukkoon turkkilainen jugurtti. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja tarjoile silputun tuoreen korianterin kera.

2 kommenttia:

  1. Oi, tämä mahtaa olla herkkua. Pitää kokeilla!!!!

    VastaaPoista
  2. Ehdottomasti kannattaa kokeilla! On herkkua... ja terveellistäkin! :)

    VastaaPoista

Psst! Kiva, että kävit vierailulla blogissani. Ilahduttaisitko minua vielä kommentoimalla näkemääsi ja lukemaasi?