tiistai 20. toukokuuta 2014

Mojito-juustokakku

Jos yhdistää juustokakun ja mojiton parhaat puolet, mitä siitä tulee? No tietenkin herkullinen ja raikas mojito-juustokakku! Oli kuulkaa niin hyvää, että kaksivuotiaskin ojensi lautasensa kahdesti ja pyysi lisää. Reseptin bongasin täältä, mutta joitain muutoksia ja tarkennuksia tein ohjeeseen.



Mojito-juustokakku

Pohja
250 g minttutäytekeksejä (Domino Minttu)
40 g voita sulatettuna

Laita Domino Minttu -keksit muovipussiin ja murskaa ne kaulimella melko hienoksi. Sekoita joukkoon sulatettu rasva. Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 26 cm) pohja leivinpaperilla. Painele keksi-rasvaseos vuoan pohjalle. 

Täyte
4 liivatelehteä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
4 dl vaniljarahkaa
2 dl kuohukermaa
2 limen raastettu kuori sekä mehu

Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vaahdota kerma. Sekoita tuorejuusto ja vaniljarahka keskenään. Kääntele vaahto juusto-rahkaseokseen ja mausta täyte limen mehulla ja kuoriraasteella. 

Minttusiirappi
1,5 dl sokeria
1,5 dl vettä
1 vaniljatanko halkaistuna
3 oksaa tuoretta minttua

Mittaa ainekset kattilaan, kiehauta ja keitä siirapiksi keskilämmöllä n. 15 - 20 minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja poista siirapista mintun oksat sekä vaniljatanko. Liuota liivatelehdet kuumaan minttusiirappiin.

Kaada minttusiirappiseos täytteen joukkoon ohuena nauhana (!) koko ajan hyvin sekoittaen. Kaada täyte keksipohjan päälle (melko vetistä tässä vaiheessa) ja peitä vuoka kelmulla. Nosta kakku varovasti kylmään ja anna hyytyä yön yli. 

Koristele kakku esimerkiksi mintunlehdillä tai limen kuoriraasteella.




8 kommenttia:

  1. Eihän tuollainen voi muuta olla kuin hyvää. Tulisipa joku kylään, niin saisin (teko)syyn kokeilla tätä.... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hyvää tuo kyllä on! Pakko tehdä vielä uusiks!

      Poista
  2. Uu kuulostaa hyvältä! Mojitosta tuli kyllä heti mieleen että tässä olisi alkoholia :D (kuten esim. bailey's-juustokakussa)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mä mietin, että pitäiskö laittaa vähän vaaleaa rommia tuonne siirapin sekaan ens kerralla säväystä tuomaan! :)

      Poista
  3. Voi jee,kelpais kyllä mullekkin! :)

    VastaaPoista
  4. Tuo siirapin keittäminen on ehkä jännin osuus kakussa, mutta se on juuri niin helppoa kuin tuossa ohjeessa lukee. Eiku leipomaan! :)

    VastaaPoista
  5. Nam, siinäpä hyvältä kuulostava kakku! Täytyy varmaan kokeilla, kävin tänään sopivasti torilla ostamassa Marokon minttua parvekkeelle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Marokon minttua? Onko hyväksi todettu? Kannattaisko munkin? :D Mulla oli viime vuonna appelsiiniminttua, sekin oli hyvää! :)

      Poista

Psst! Kiva, että kävit vierailulla blogissani. Ilahduttaisitko minua vielä kommentoimalla näkemääsi ja lukemaasi?