maanantai 5. syyskuuta 2011

Pullantuoksuinen sunnuntai

Vanhempieni luona sanomalehteä lueskellessani silmiini osui omenaherttojen resepti. Pelkkä ajatuskin kuulosti niin herkulliselta, että päätin ottaa ohjeen testaukseen.


Omenahertat

5 dl maitoa
50 g hiivaa
1 tl suolaa
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
n. 14 dl vehnäjauhoja
200 g voita

Voiteluun:
munaa
Päälle:
omenaviipaleita
kanelia
sokeria

Liuota hiiva kädenlämpimään maitoon. Lisää suola, sokeri ja hienonnettu kardemumma. Sekoita joukkoon noin puolet jauhoista ja vatkaa hetki. Näin taikinaan muodostuu parempi sitko. Alusta mukaan loput jauhoista ja viimeiseksi pehmeä rasva. Kohota. Kauli noin kahden sentin levyksi ja tee pullia haluamallasi muotilla. Kohota peitettynä, voitele munalla ja paina keskelle pari omenaviipaletta tai marjoja. Paista 225 asteessa keskitasolla 8–12 minuuttia.


2 kommenttia:

  1. Oisitpa saanut mut kiinni! Koska sulatellaan?

    VastaaPoista
  2. Mä voin tuoda teille pakastepullia tuliaisiks joku päivä :)

    VastaaPoista

Psst! Kiva, että kävit vierailulla blogissani. Ilahduttaisitko minua vielä kommentoimalla näkemääsi ja lukemaasi?