torstai 26. tammikuuta 2012

Helminappeja ja helmineuletta

Tällä viikolla neuloin iltapuhteena viidestä 50 gramman villalankakerästä helmineuleella paksun kaulahuivin. Ajatuksena oli tehdä langasta rinkulahuivi, mutta lanka ei riittänyt tarpeeksi pitkän huivin neulomiseen. Ei tämäkään versio mikään lyhykäinen ole, yltää se kevyesti kaksi kertaa kaulan ympäri. Nappasin vielä vanhoista puuhelmistä viisi helmeä napeiksi, joiden avulla tavallisesta kaulahuivista tuleekin tarpeen tullen rinkulahuivi.
Voipi olla, että puran vielä harmaat viimeistelyt huivin päistä ja vaihdan puuhelmet tavallisiin nappeihin. Koeajetaan tämä nyt kuitenkin tällaisena. Huivin voi asetella kaulaan äkkiä laskettuna noin miljoonalla eri tavalla: auki, kiinni, juoponnappiin, taitettuna tahi kierrettynä. Mahdollisuuksia on loputtomasti. Lämmin se ainakin on, jos ei omaan tyyliin sopiva.

Tämäkin lanka isotädin kätköistä: sataprosenttista uutta villaa. Käytin työssä kahdeksan millin puikkoja, joten työ valmistui yhdessä hujauksessa. Silmukoita puikoilla oli 28.

5 kommenttia:

 1. Hieno, ihanan värinen! Minä kyllä tykkään noista harmaista reunoista ja puuhelmistä :) Mutta varmasti nätti niin toisellakin tavalla!

  VastaaPoista
 2. Onpa ihana! Musta tuntuu, että nämä mun "neulontapuhteet" kestää monta kuukautta eivätkä todellakaan tule valmiiksi illassa tai parissa. Nimim. Sain just eilen illalla viimeisen joululahjan valmiiksi :)

  VastaaPoista
 3. Muuten, blogissani olisi sinulle haaste http://boccabuona.blogspot.com/2012/01/kympin-haaste.html
  Sama pää kesät talvet, joten tyytyväisenä julkaisin omani jo pari päivää sitten, mutta vasta tänään muistin pistää haasteen myös eteenpäin! :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos! Jos mun ei tule huivia käytettyä, voin pistää sen täältä blogin kauttaa kiertoon :)

  Olen todella huono vastailemaan meemeihin ja haasteisiin ja kaikkiin ihaniin tunnustuksiin, mutta yritän ryhdistäytyä! :)

  VastaaPoista
 5. Helmineule on aina nättiä. Kuin on myös tuo keltanen väri! :)

  VastaaPoista

Psst! Kiva, että kävit vierailulla blogissani. Ilahduttaisitko minua vielä kommentoimalla näkemääsi ja lukemaasi?