sunnuntai 15. tammikuuta 2012

Vauvanvaatteita

On ehtinyt kulua melkein kuukausi edellisestä päivityksestä! Vanhojen kansanuskomusten (ainakin virolaisten, jos ei suomalaistenkin) mukaan onnellista uutta vuotta ei saa toivottaa enää loppiaisen jälkeen, joten en toivottele sellaisia enää, vaikka vuosikin tässä välissä ehti vaihtua.

Vuoden ensimmäisenä käsityönä ompelin vaatteita siskoni pyttyasukille (siskoni mies kutsuu siskoni mahaa pytyksi). Vaatteet ovat eriparia ihan tarkoituksella, sillä mielestäni kuosia rauhoittamaan on hyvä pukea edes jokin yksivärinen vaatekappale.

Pitkähihainen body on 62-senttinen ja pöksyt ihan vastasyntyneen. Bodyn kaavat piirsin valmiista bodysta (vähän muokkasin) ja pöksyjen kaavaa muuttelin niin paljon, ettei niitä voi sanoa edes tämän kaavan mukaan tehdyiksi. Voipi olla, että vauva on jo valmiiksi niin iso, ettei housuja voi koskaan käyttää, mutta kelpaavathan sitten edes nukenvaatteiksi.
Kirjekuorikaula-aukko helpottaa vauvan pukemista, sillä kaula-aukko aukeaa niin suureksi, että siitä sujahtaisi vaikka koko vauva sisään. Kirjekuorikaula-aukon ompeleminen oli vähintäänkin mielenkiintoista. Piti etukäteen miettiä monta askelta eteenpäin, ettei saumat joudukaan lopulta väärään paikkaan. Myös neppareiden kiinnitys on oma taitolajinsa. Tällä kertaa onnistuin lyömään yhden neppareista väärinpäin kankaaseen, mutta onneksi sain väännettyä sen irti talttapäisellä ruuvimeisselillä. Virheistään oppii.Mustavalkoinen puuvillatrikoo oli entisessä elämässään XL-kokoinen teeppari. Mika Piirainen on suunnitellut kyseisen kuosin Marimekolle (kuosin nimi on minulle yhä mysteeri). Punaisen resorin ostin uutena kangaskaupasta. Huomautan nyt vielä, että resorin ompelussa on hyvä muistaa venyttää sitä voimakkaasti, jottei resorista tule liian löysä. Vauvanvaatteiden ompelulla ei tuntipalkoille pääse, mutta on ne niin söpöjä! Tuitui.

---

Edit. Kuosin nimi on turkinkukka! Jee!

9 kommenttia:

 1. Voi, tulipa hieno body ja pöksyt! Ihailen aina kun näen siistiä ompelujälkeä, eikä tuo vaikuttanut ihan helpoimmalta ompeluprojektilta - hieno suoritus siis :)

  t. Tuuli / lookingforclementines.blogspot.com

  VastaaPoista
 2. Yleensä en jaksa vauvanvaatteista innostua mutta siis onhan noi nyt söpöt! :) Aivan ihana kangaskin.

  VastaaPoista
 3. Suurenmoiset kiitokset taasen! Olette ihania :)

  VastaaPoista
 4. Oi kuin kätevää, seurasin housuohjeen linkkiä ja löysin sitä kautta näppärän potkareiden/sukkahousujen ohjeen. Voisin ehkä kunnostautua ja tän innostamana ommella taas jossain välissä parit housutkin.

  Pointsit muuten bodyn ompelusta, mä en oo ikinä viitsinyt! Ja kuten yllä jo todettiin, jälki on tosi hyvää.

  VastaaPoista
 5. Joo, mulla on myös noitten sukkahousujen kaavat tulostettuna. Aikohmuksena oli sellaisetkin jossain vaiheessa ommella, mutta en ole ehtinyt! :) Ihana jakaa innostusta!

  VastaaPoista
 6. Tosi ihania vaatteita, olet hurjan taitava!

  VastaaPoista

Psst! Kiva, että kävit vierailulla blogissani. Ilahduttaisitko minua vielä kommentoimalla näkemääsi ja lukemaasi?