Leivosten saralla jatketaan sitruunalinjalla. Juhlin eilen vielä kerran maisteriksi valmistumistani ja samalla vietin myös läksiäisiäni. Tarjolla oli mustikka-mascarponepiirakkaa, kinuskileivoksia, aurajuustopiirakkaa ja sitruunakakkua. Suosikikseen raati valitsi tämän sitruunakakun, johon yhdistelin ideoita kuppikakuista ja kuivakakusta.
Maisterin sitruunakakku
125 g pehmeää voita
2 ½ dl sokeria
3 kananmunaa
1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
1 appelsiinin mehu ja raastettu kuori
3½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 ½ tl vaniljasokeria
½ appelsiinin mehu
½ dl lemon curdia
Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen seokseen koko ajan sekoittaen. Sekoita joukkoon sitruunan ja appelsiinin mehu ja kuoriraaste (säästä kumpaakin kuoriraastetta noin teelusikallinen kuorrutetta varten). Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi. Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 50 minuuttia.
Halkaise jäähtynyt kakku veitsellä. Kostuta kakku appelsiinin mehulla (puristin mehun itse). Täytä kakku lemon curd -tahnalla.
Kuorrute:
50 g pehmeää voita
100 g tuorejuustoa (esim. Olympia)
½ dl vispikermaa
3 dl tomusokeria
1 tl sitruunankuoriraastetta
1 tl appelsiininkuoriraastetta
Sekoita täytteen ainekset keskenään notkeaksi vaahdoksi. Levitä kuorrute kakun pinnalle ja reunoille.
P.S. Kokeile samaa reseptiä myös muilla sitrushedelmillä, kuten limellä tai verigreipillä!
Kuulostaa älyttömän hyvältä! Ja onnea maisterin papereista :)
VastaaPoistaTää oli kyllä niin hyvää että pitäis kyllä leipoa itsekin :) Siispä kiitän ohjeesta!
VastaaPoista