sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Maisterin sitruunakakku

Leivosten saralla jatketaan sitruunalinjalla. Juhlin eilen vielä kerran maisteriksi valmistumistani ja samalla vietin myös läksiäisiäni. Tarjolla oli mustikka-mascarponepiirakkaa, kinuskileivoksia, aurajuustopiirakkaa ja sitruunakakkua. Suosikikseen raati valitsi tämän sitruunakakun, johon yhdistelin ideoita kuppikakuista ja kuivakakusta.




Maisterin sitruunakakku

125 g pehmeää voita
2 ½ dl sokeria
3 kananmunaa
1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
1 appelsiinin mehu ja raastettu kuori
3½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 ½ tl vaniljasokeria

½ appelsiinin mehu
½ dl lemon curdia

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen seokseen koko ajan sekoittaen. Sekoita joukkoon sitruunan ja appelsiinin mehu ja kuoriraaste (säästä kumpaakin kuoriraastetta noin teelusikallinen kuorrutetta varten). Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi. Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin  50 minuuttia.

Halkaise jäähtynyt kakku veitsellä. Kostuta kakku appelsiinin mehulla (puristin mehun itse). Täytä kakku lemon curd -tahnalla.

Kuorrute:

50 g pehmeää voita
100 g tuorejuustoa (esim. Olympia)
½ dl vispikermaa
3 dl tomusokeria
1 tl sitruunankuoriraastetta
1 tl appelsiininkuoriraastetta

Sekoita täytteen ainekset keskenään notkeaksi vaahdoksi. Levitä kuorrute kakun pinnalle ja reunoille.


P.S. Kokeile samaa reseptiä myös muilla sitrushedelmillä, kuten limellä tai verigreipillä!

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa älyttömän hyvältä! Ja onnea maisterin papereista :)

    VastaaPoista
  2. Tää oli kyllä niin hyvää että pitäis kyllä leipoa itsekin :) Siispä kiitän ohjeesta!

    VastaaPoista

Psst! Kiva, että kävit vierailulla blogissani. Ilahduttaisitko minua vielä kommentoimalla näkemääsi ja lukemaasi?