torstai 29. syyskuuta 2011

Pääasia

Nyt on syksyn ensimmäinen myssy neulottu. Mä en ihan oikeasti tarvitsisi enää yhtään myssyä, ja voin melkeinpä lyödä vetoa, että kunhan haen kaikki pääasiat kesäsäilöstä esille, löydän sieltä joukosta jonkin enemmän tai vähemmän samanlaisen. Mutta tässä on vähän niinku pitsineuletta ja mukagraafisia kulmia. Ja se on musta.
Vasuri kun olen, joudun aina muuttamaan ohjeita itselleni sopiviksi, eikä tämäkään muistuta enää edes etäisesti alkuperäistä mallia. Jos ihania myssyohjeita kaipaat, suosittelen Drops-sivustoa. Siellä niitä on pilvin pimein.

2 kommenttia:

  1. Kivan myssyn oot neulonu! Mun tarttis kanssa.. Missakohan valissa senkin ehtii?

    VastaaPoista
  2. Myssyt on just sellasia kivoja ja helppoja projekteja, jotka valmistuu silleen vähän vahingossa :)

    En tiedä kiinnostaako ketään, mutta mulla oli tässä myssyssä lankana seiskaveikkaa, ja välineenä 3,5 millin 40-senttiset pyöröpuikot. Lopuksi vaihdoin sukkapuikoille, kun silmukat väheni.

    Joustinneuleosuus on viis senttiä, neulottu 120 silmukalla 1o/1n, jonka jälkeen lisäsin 36 silmukkaa, eli myssyn leveimmässä kohdassa on 156 silmukkaa. Kuvioneule osuus voi olla periaatteessa mitä tahansa, pitää vain silmukat laskea. Kaikki kavennukset tein neulomalla aina kaksi silmukkaa oikein yhteen, ensimmäisen kavennuskierroksen jälkeen neuloin pari senttiä sileää neuletta ja sitten taas yhden kerroksen aikana aina kaksi silmukkaa oikein yhteen, sitten taas jonkin matkaa sileää ja vielä kerran kaikki silmukat pareittain oikein yhteen. 20 viimeisen silmukan läpi vedin langan ja päättelin myssyn.

    VastaaPoista

Psst! Kiva, että kävit vierailulla blogissani. Ilahduttaisitko minua vielä kommentoimalla näkemääsi ja lukemaasi?