lauantai 19. toukokuuta 2012

suomalainen suutari vs. virolainen suutari 0-1

Suomalaisen suutarin mukaan tuhoontuomitut lempisaappaat saivat tekohengitystä virolaiselta mestarisuutarilta kahdeksan (8!) euron korvausta vastaan. Käsityötaidot ja vanhan pelastaminen, juhuu! Virolainen suutari vei nyt suomalaista kuus-nolla. (En silti väitä, etteikö suomalainenkin suutari osaisi, ei vain kuulemma rahallisesti olisi kannattanut.)

Kolme ja puoli vuotta sitten kaaduin kyseisillä saappailla mustan jään peittämällä suojatiellä tehden tyylikkään polviliu'un. Farkut rikki ja uusien saappaiden kärki auki. Ei kannattanut juosta bussiin. Vallattomasti nauravan kärjen sisäpuolelle pantiin nahkapaikka ja pohjaa pidennettiin kärjen suojaksi. Käytössä tikkejä ei edes huomaa, mutta vaikka huomaisikin, niin arvethan kertovat vain yhteisestä ihanasta taipaleestamme. Ja hei, nyt ei enää hiekka rahise varpaissa!
3 kommenttia:

 1. Minua on kyllä suomalainenkin suutari osannut auttaa (itse asiassa hyvin samankaltaisessa ongelmassa!) mutta valitettavasti olen jo hukannut kyseisen suutarin :( Yhdyn siihen, että hyviä suutareita täällä on harvassa!! Kauhea jännitys kun kokeilee uutta, että osaako se auttaa ja mihin hintaan. Mutta on NIIN mahtavaa, kun suutari pelastaa jo menetetyiksi luullut lempikengät.

  VastaaPoista
 2. Vau, onpa hieno korjaus ja erittäin käypään hintaan! Omat lempparisaappaani ovat varmaan tuplanneet hintansa liimauksien ja korkolappujen vaihtojen jälkeen, mutta kyllä se on sen arvoista, kun ei tarvitse ostaa uutta ja voi tukea samalla kivijalkaputiikkia, pienyrittäjää ja käsityöammattiakin! :)

  VastaaPoista
 3. Tuuli: Turussa tykkään käydä torisuutarilla, kaikki muut ovat osoittautuneet enemmän tai vähemmän huonoiksi vaihtoehdoiksi. Tuo samainen torisuutari kuitenkin tuomitsi kenkieni kärjet niin räjähtäneiksi, ettei niitä voi enää korjata. Onneksi otin saappaat kaikesta huolimatta mukaan tänne!

  Paula-Maija: Suomessa suutarien hintataso on kyllä kamalan korkea ainakin minun budjetilleni. Kymmenellä eurolla ei taida saada edes korkolappuja vaihdettua. Täällä palvelu on todella nopeaa, vaikka kiire ei olisikaan, ja kaiken lisäksi hinnat ovat vain murto-osan Suomen hinnoista. Ahh!

  VastaaPoista

Psst! Kiva, että kävit vierailulla blogissani. Ilahduttaisitko minua vielä kommentoimalla näkemääsi ja lukemaasi?