keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Pieni pandakarhu

Se on Tao Tao, pieni Tao Tao. Ken muistaa Tao Taon? Olipa tyhmä kysymys: kukapa niin hellyyttävän pikku pandan voisi unhoittaa.

Viime viikonloppuna vietettiin iltaa siskoni tulevan vauvan kunniaksi. Näin jo joskus kauan sitten Pinterestissä kuvia pandamyssyistä ja -lapasista: pitihän sitä päästä itsekin sellaiset toteuttamaan. Ohjeen myssy on kuitenkin kovin avoin tuosta otsan kohdalta, joten päätin toteuttaa setin ihan muilla ohjeilla ja ohuemmalla langalla.


Myssyyn käytin tätä Drops designin ohjetta. Myssy syntyy tuollaisena hassunhauskana siksak-tasoneuleena, joka sitten ommellaan lopuksi kasaan pienin pistoin.

Koska olen vasenkätinen, pitää neuleohje "kääntää" etukäteen, jottei mene silmukat ohi puikkojen. Tällaisessa ohjeessa, jossa lähes joka rivillä lisätään tai kavennetaan sekä oikeassa että vasemmassa reunassa, voin vannoa, että skarpeinkin puikkojen heiluttaja menee sekaisin tyyrpuurissa ja paapuurissa.Korvat (24 silmukkaa) neuloin samalla tavalla kuin lapasten kärkiosan, tumput syntyivät mututuntumalla silmukkamääriä arvioiden. Sekä myssy että tumput (32 silmukkaa) on neulottu 2,5 millin puikoilla.


Myös myssyn nyörit on neulottu (4 silmukkaa). Kannattaa lukaista ohjeesta, miten moinen tapahtuu. Tekniikka oli minulle aivan uusi (ja jännä!).


Lopuksi neulahuovutin tumppuihin anturat. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty: maalarinteipin palasilla oli hyvä hahmotella pikkupandan tassua. Tällaisessa hommassa pitää muistaa pistää tumpun sisälle esimerkiksi vaahtomuovia, jottei koko lysti huovu umpeen neulalla tökkiessä.
Neulomisessa meinasi tulla vähän hoppu, joten kuvatkin oli pakko ottaa iltahämärässä. Kuvanlaadussa sekin kostautuu, kun kehno kameravanhukseni ei jaksa enää tarkentaa kunnolla. Idea kuvista kuitenkin selvinnee, mikä on pääasia.

13 kommenttia:

 1. Oijoi, ihanat! Ja kuka nyt Tao taon voisi unohtaa :) Kaunis muuten tuo kuvien taustalla oleva mustavalkea matto/päiväpeitto/jokin mustavalkea juttu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Indiskan alesta ostettu mattohan se. Paikkaansa ei ole vielä löytynyt, mutta jatketaan etsintöjä :)

   Poista
 2. Tosi suloiset! Vauvat näyttää niiiin söpöiltä juuri tuollaisissa myssyissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo, täytyy muistaa ottaa kuva sitten uuden tulokkaan päällä! :)

   Poista
 3. Onko söpömpiä nähty? Mullakin on muutamia vauvoja sukuun/ystäväpiiriin pian tulossa, pitääpä pistää korvan taakse tää! :)

  VastaaPoista
 4. Näytä sitten mullekin, minkälaiset setit saat aikaiseksi! :)

  VastaaPoista
 5. Oi ei! Tao Tao oli ihan mun lemppari. Ja siis kääk miten liikuttava setti! :)

  VastaaPoista

Psst! Kiva, että kävit vierailulla blogissani. Ilahduttaisitko minua vielä kommentoimalla näkemääsi ja lukemaasi?