tiistai 9. joulukuuta 2014

Tuiki tuiki origamitähtönen

Origamien taittelu on ihanan terapeuttista puuhaa, neulomisen jälkeen parasta stressin lievitystä. Mikäpä siis sen oivempi tapa lievittää joulukorttistressiä kuin taitella origameja joulukortteihin?


Viisisakaraisen origamitähden taitteluun tarvitsee paperista ensin leikata viisikulmio. Hyvä ohje viisikulmion taittelemiseen/leikkaamiseen on tässä videossa. Klik! Viisisakaraisen origamitähden taitteluohjeet on videoituna täällä. Klik!

Materiaalina on samainen vanha kalenteri kuin aikaisempienkin vuosien askarteluissa (Lahden muotoiluinstituutin valokuvakalenteri "Alavalla maalla" vuodelta 2011, jossa valokuvat ovat mustavalkoisia ja osa sivuista kultaisia). Sivuja piisaa yhä!

Tämä tähti on siitä hyvä taiteltava, että vaikka paperin takapuolella olisikin omia vanhoja kalenterimerkintöjä (RUISROCK! Lounas Tottiksella! SMG! yms.), ne eivät tässä tapauksessa jää näkyviin (muutoin kuin aivan pienellä alueella tähden takapuolella, joka on lopulta korttipohjaa vasten).


Yhden tähden taitteluun saa vierähtämään minuutin jos toisenkin (veikkaisin noin kymmentä). Monta tuntia tähtiä joka tapauksessa taittelin. Tykkään itse ajatuksesta, että joulukortti on samalla kuin joululahja, ajatuksella tehty. Toki Tiimarinkin kortteja on kiva saada (etenkin kun Tiimaria ei enää ole), mutta ymmärtänette mitä tarkoitan.Kultaiset teipit ostin Tampereelta Suomen kädentaidot-messuilta. Samaista teippiä on myynnissä (vähän edullisemmin jopa) samaisen putiikin verkkokaupassa täällä. Teippi muuten tarttuu hyvin, ei repeä eikä irrota hilettä. Täyden kympin ostos siis.


Jokainen kortti on ihan vain kierrätysmateriaalinkin tähden (hih!) erilainen, mutta sama värimaailma ja idea jatkuu kortista toiseen.

Noita tähtiä voisin kyllä taitella lisää ihan vain koristeiksi. Tähdet voi nimittäin liimata takapuoleltaan yhteen niin, että sakaroita onkin viiden asemesta kymmenen!

10 kommenttia:

 1. Aivan ihanat kortit!! ♥ On noissa kyllä ollut taitteleminen! :) ja kiitos teippi vinkistä!! Juuri tuollaista olen etsinyt! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hyvä että teippivinkkilinkistä oli iloa! :)

   Poista
 2. Mietin just aikasemmin et taittelisko kans näitä samoja tähtiä pakettien päälle koristeeksi vai tekiskö niitä joulukuuseen..mut voisikin jättää idean ensi vuoteen ja tehdä kans tähdistä joulukortteja. Näyttävät niin kauniilta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pakettikortteina nuo olisivatkin kivoja. Voisi tehdä sellaisia ripustettavia versioita! :)

   Poista
 3. Upeita kortteja!! Ja aikamoisen työn olet tehnyt. Hauskaa, että kortit ovat tavallaan samanlaisia, mutta kuitenkin kaikki erilaisia. Mulla on edelleen tämän vuoden joulukorttien idea hakusessa, mutta aikaa ei taida enää olla origamitähtikortteihin... Ehkä sitten ensi vuonna :)

  VastaaPoista
 4. Taisin möhliä eikä aikaisempi kommenttini ilmestynytkään...

  Mutta siis todella tyylikkäitä kortteja! Itselleni joulukorttien tekeminen on joka vuosi yhtä vaikeaa vaikka askartelusta pidänkin. Nyt sain onneksi projektin päätökseen ja koristipa paria korttia jopa samanmoinen tähtönen kuin noissa sinunkin korteissasi, kiitos vinkistä! Muutamasta tähdestä tein koristeen liimaamalla taitteen alle ripustuslenkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minäkin kiinnitin tähdet itse asiassa sellaisilla valokuvien kiinnittämiseen tarkoitetuilla kaksipuolisilla tarroilla. Saa siis melko helposti irrotettua tähden kortista ja ripustettua sitten vaikkapa kuuseen :)

   Poista

Psst! Kiva, että kävit vierailulla blogissani. Ilahduttaisitko minua vielä kommentoimalla näkemääsi ja lukemaasi?