tiistai 26. kesäkuuta 2012

Kakkukyyhkyläiset

Sattuneesta syystä askarteluni ovat viime aikoina keskittyneet häihin. Tällä kertaa esittelyssä on siskoni hääkakun koristeet.


Alun perin ajattelin pyöräyttää kakkukoristeet sokerimassasta, mutta päädyin kuitenkin kestoversioihin käyttämällä muovailumateriaalina Fimoa. Pysyvätpähän varmemmin kasassa juhliin saakka ja juhlan ajan.


Yritin metsästää mieluista linnunmuovailumallia netistä, mutta lopulta aikani etsittyäni luovutin. Ryhdyin tuumasta toimeen, ja kyllähän sieltä massasta lintuset lopulta kuoriutuivat. Morsmaikulle kiepsautin päälaelle ruusun ja sulholle kaulaan rusetin. Ei niin jaloiksi jaloiksi kelpasivat koktailtikut. (Hokasin juuri jaloiksi-sanan kaksimerkityksisyyden. Hih.)


Hätähousu kun olen, en ehtinyt ihan kaikkea miettimään loppuun asti. Valkoinen Fimo-massa olisi ilmeisesti pitänyt muovailla jossain pölyttömässä ilmatyhjiössä, jos olisi halunnut välttyä näkyviltä pölyhiukkasilta valmiissa linnuissa. Panin pölylinnut kuitenkin uuniin kovettumaan ja elin siinä toivossa, että ne pölyt jotenkin ihmeen kaupalla katoaisivat massasta. No ei kadonnut ei.


Päädyin lopulta maalaamaan linnut valkoisella akryylimaalilla tuputellen. Mustan rusetin suojasin sinitarralla maalauksen ajaksi. Osoittautui fiksuksi tempuksi. Maalausprosessin aikana sulholintu yritti pyristellä karkuun ja katkaisi siinä remakassa siipensä. Bison-pikaliima tuli hätiin. Herra ja Rouva Sulolintu saivat toisensa. Tsirp tsirp.

7 kommenttia:

 1. Todella kauniit! <3

  VastaaPoista
 2. Älyttömän kauniit tiput! Näyttävät kuvassa aivan vaahtokarkkilinnuilta. Eli syötävän upeat. :)

  VastaaPoista
 3. Tosi söpöt, voisko sulta tilata tällaiset.. :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos! Täysin samanlaiset linnuista ei varmastikaan tulisi, mutta kyllähän minä vielä toisetkin kyyhkyläiset voin askarrella, kunhan ehdin lisää Fimoa itselleni ostamaan :)

  VastaaPoista

Psst! Kiva, että kävit vierailulla blogissani. Ilahduttaisitko minua vielä kommentoimalla näkemääsi ja lukemaasi?