tiistai 3. kesäkuuta 2014

Maukasta marenkia

Uskokaa tai älkää, mutta en ollut ennen viime viikonloppua tehnyt marenkia itse. Nyt olen. Eihän se niin vaikeata ollutkaan.


Tällä ohjeella marenkia tulee runsas pellillinen. Ilmeisen maukkaita olivat, sillä yhden illan aikana kulhosta katosi viittä vaille kaikki yksilöt!

Marenki

3 munan valkuaista
7 rkl sokeria

Vatkaa munan valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Käytin ihan tavallista sokeria, mutta ilmeisesti erikoishieno sokeri olisi parempaa.

Pursota massasta leivinpaperilla vuoratulle pellille pieniä nokareita (niin lähekkäin kuin uskallat) ja paista uunin keskitasolla 100 asteessa noin tunti. Sammuta uuni, jätä luukku auki ja anna valmiiden marenkien jäähtyä hissukseen.

Vanha uuninkäppänäni ei kyllä osannut paistaa marenkeja tasaisesti, vaan uunin takaosan kaverit olivat vähän kellertävämpiä kuin etuosan tyypit. Eipä tuo makua haitannut. Kiertoilma ois jees!


Tuon ananaksen muotoisen lasikulhon bongasin kirpparilta viime viikolla. Lähes ilmainen oli, joten pakkohan se oli kotiin tuoda, vaikka en oikein osannutkaan päättää, onko kulho hirveä, ihana vai hirveän ihana. Ainakin ananakset ovat kovin muodikkaita juuri nyt!

3 kommenttia:

  1. Tein myös marenkeja vähän aikaa sitten kakkua varten mutta en kyllä saanut pursotettua läheskään näin nättejä!

    VastaaPoista
  2. Itse lusikoin marenkimassan pieneen muovipussiin, jonka kulmaan olin tehnyt pienen reiän. Tyllan ujutin sisäkautta pussin kulmaan ja puristin kumilenkillä umpeen ennen massan lisäämistä. Tee-se-itse-naisen pursotin! :) Olin itsekin yllättynyt lopputuloksesta, mutta ehkä mä sitten seuraavalla kerralla mokaan! :D

    VastaaPoista
  3. Tuo kulho on kyllä hirveä ja ihana :D.

    VastaaPoista

Psst! Kiva, että kävit vierailulla blogissani. Ilahduttaisitko minua vielä kommentoimalla näkemääsi ja lukemaasi?