torstai 25. elokuuta 2016

Näsinneula-tuolin verhoilu (ja KUI Design -arvonta!)


Pitkällisen odotuksen jälkeen tuoli on kuin onkin vihdoin valmis. Kunnostusprojektin viimeinen osa, verhoilu, osoittautui pitkällisemmäksi projektiksi kuin osasin odottaa.

(Projektin ensimmäiseen osaan voit tutustua täällä, toiseen täällä ja kolmanteen täällä.)

Aikani tuskailin Porin huonoa verhoilukangasvalikoimaa. Kiersin kaikki (kaksi) porilaiset kangaskaupat tuloksetta. Kävin muutamassa verhoiluliikkeessä tuloksetta. Olin jo hilkulla tilata verhoilukankaan rapakon toiselta puolelta Yhdysvalloista.

Onneksi ymmärsin olla menemättä merta edemmäs ka... kangaskauppaan. Koska iso osa sydämestäni sykkii yhä entiselle kotikaupungilleni Turulle, keksin kysyä turkulaiselta KUI Designilta mahdollisuutta tilata tuolin verhoilukankaaksi heidän valikoimaansa kuuluvaa vanhaa Turun karttaa (vuodelta 1837). Oikean kokoista palaa ei ollut valmiina, mutta tytöt painoivat varta vasten sopivan palan* verhoilua varten. Mahtavaa palvelua!

Siinä se nyt sitten on – valmis Näsinneula-tuoli!
Istuinosan pehmusteena on sentin verran vaahtomuovia ja kankaan ja vaahtomuovin välissä vielä levyvanua, joka pitää kankaan hyvin paikoillaan. Vaahtomuovin liimasin suihkutettavalla maalilla puun pintaan, ja lopuksi naputtelin koko komeuden istuinosaan kiinni verhoiluun tarkoitetuin nupinauloin.
Tuolista tuli, noh, kuta kuinkin täydellinen. Melkein kuin uusi
Kiitos ja kumarrus KUI Designille!  
Nyt sinullakin on mahdollisuus saada pala Turkua kotiisi, sain nimittäin mahdollisuuden arpoa osallistujien kesken KUI Designin Kartta 1837-pellavapyyhkeen! 
Osallistuminen on helppoa: kerro, millainen suhde sinulla on Turkuun. Mainitse kommentissa myös, haluaisitko voittaessasi mieluummin mustan vai valkoisen pyyhkeen. Jätä lisäksi sähköpostiosoitteesi, jotta voittajaan saadaan helposti yhteyttä. 
Aikaa osallistua on viikko (1.9. asti), voittaja arvotaan perjantaina 2.9.

P.S. KUI Designin myymälä sijaitsee Turussa Läntisellä rantakadulla historiallisessa Fortuna-korttelissa. Kannattaa ehdottomasti poiketa!---*Verhoilukangas saatu KUI Designilta bloginäkyvyyttä vastaan.

38 kommenttia:

 1. Peppi
  Käyn paljon Turussa asioilla, ostoksilla ja joskus lääkäreilläkin eli tuttu paikka jossa on mukava käydä. Musta pyyhe sopisi minulle.

  peholapp(at)uusikaupunki.fi

  VastaaPoista
 2. Kiva nähdä Näsinneula-tuoli valmiina. Hieno tuli ja kangasvalinta on loistava!

  Suhteeni Turkuun... Nuorempana tuli käytyä siellä serkkujen luona, myöhemmin ystävää tapaamassa ja tutustumassa monen vuoden jälkeen Turun linnaan, Tuomiokirkkoon ja Aurajoen rantaan. Jos pyyhe osuu kohdalle, niin valkoinen olisi kiva! Ja se sähköposti: kutomus@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuo kangasvalinta oli kyllä erittäin mieluinen :)

   Poista
 3. Huh huh.. en enää yhtään ylläty siitä mitä saat aikaseks. Toi tuoli on todella upea.

  Vai suhde Turkuun? Ei taida sanat riittää kuvaamaan sitä suurta roolia jota Turku on elämässäni esittänyt. Paikka jossa oon rakastunut, valmistunut ammattiin, synnyttänyt esikoisen ja johon on aina niin ihana palata. Musta pyyhe sopis mulle!

  manni.terhi(a)gmail.com

  VastaaPoista
 4. WAU mikä tuoli! Tulipa todella hieno :)

  VastaaPoista
 5. Hieno tuoli! Turussa olen elämäni aikana käynyt pari kertaa eli aika vieras kaupunki. Lukenut olen kyllä paljon Turkuun liittyvää historiaa. Musta pyyhe sopisi meille.
  mukana siis arvonnassa, mummolta@gmail.com

  VastaaPoista
 6. Ihan mahtava tuoliprojekti! Turku on kyllä nätti kaupunki, viimeksi sain ihastella sitä heinäkuun helteessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Turussa oli kyllä ihanat kesäsäät heinäkuussa. :)

   Poista
 7. Tuolista tuli tosi upea! Turku on ihana kesäkaupunki. Käyn siellä pari kertaa vuodessa ystäviäni tapaamassa. Aina löytyy ihania ruokapaikkoja ja mukavaa ohjelmaa. Voittaessani haluan valkoisen pyyhkeen.
  klaara49@luukku.com

  VastaaPoista
 8. Hyvä tuli! Munkin kyllä pitäis viimein hankkia pala Turkua tänne Espooseenkin. (Satakunnan vanha kartta mulla jo onkin.) Turku on mun tähänastisista kaupungeista varmasti eniten kotikaupunki. Taas vaihteeksi elättelen toiveita pseudoturkulaisuuteni jatkumisesta taas muutamalla vuodella, ja kunpa vielä joskus tulisi sellainen päivä, että saisi mennä töihin pyörällä Aurajoen rantaa pitkin junan tai Onnibussin sijaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, kiitos! Kyllä Turkua pitää vähän mukanaan kantaa uuteen kotikaupunkiin! :)

   Poista
 9. Ai niin, piti kertoa toivotun pyyhkeen väri: mustan tahtoisin.

  VastaaPoista
 10. Ompas komea tuoli! :) Suhteeni Turkuun on pitkä ja harras. Asun siellä ja varmaan asun vielä 50 vuoden päästäkin, jos olen hengissä.

  Musta pyyhe olisi ihana! :)

  xevex82(at)gmail.com

  VastaaPoista
 11. Upea tuoli! Hienoa työtä!

  Asun Turussa jo kymmenettä vuotta kohta. Miehen perässä lähdin tänne Varsinaiseen-Suomeen ja opiskeluni aikanaan asettivat meidät Turkuun. Turku on kyllä hyvä, kaunis ja eläväinen. Ja nyt tiedän, että ne jotka Turkua parjaavat eivät ole täällä koskaan käyneetkään!
  teaniinimaki(at)gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Saa kyllä olla tyytyväinen kätensä jälkeen :)

   Poista
 12. Oot edelleen taitava Krisse <3

  Noh, mulle Turku on aina ollut sydämessä...koko ikäni täällä asustellut ja edelleen tykkään kovasti. Turun saaristo on kaunis, kaupungista löytyy taidetta ja tapahtumia ja onhan meillä se suomen suurin ja vanhin festivaalikin eli Ruisrock ;)

  Pyyhkeestä ottaisin mustan version, kartta erottuu mukavasti siinä :)

  eden8585@hotmail.com

  VastaaPoista
 13. Paljasjalkanen,syntynyt Heidekeinillä, turkulainen (vaikka maalle miehen perässä muuttanut, ÅboOriginal ♡ Olkkarissa Kui Designin Turku-lamppu ja vauvalla Turku-tumput. Föribody olisi kanssa ihana! ☆ Vallilan Aurajokikuosia tulossa kangastauluksi. Valkoinen pyyhe kiitos! Palasia Turusta arkeeni.. johanna.nummila@hotmail.com

  VastaaPoista
 14. Olen pariinkiin otteeseen asunut Turussa. Nykyisin naapurikaupungissa, joten paljon tulee Turussa käytyä. ISäni asuu siellä edelleen..:)
  Valkoisen pyyhkeen otan, jos onni suosii.

  VastaaPoista
 15. Heidekenillä syntynyt ja ikäni täällä Turussa asunut, enkä pois muuta, vaikka "nainen voi kuulemma lähteä Turusta, Turku ei naisesta milloinkaan". Juu ja mustan pyyhkeen haluaisin, jos satun voittamaan, sopisi hyvin Turkuverhojen seuraksi keittiöön. mirja.stenroos@gmail.com

  VastaaPoista
 16. Turku on rakas kotikaupunkini :)
  Jos voitto osuu kohdalle, niin valintani on musta pyyhe!

  ruuskanenhenna@gmail.com

  VastaaPoista
 17. Hih, löysinpä kivan blogin :) Turku on vanha opiskelukaupunki, jossa tuli pari viikkoa sitten käytyä verestämässä muistoja. Kiva arvonta, ja jos kohdalle osuu, niin valkoisen valitsisin. / jani.koskinen83@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa! Täällä on päivityksiä tullut vähän verkkaiseen tahtiin, mutta loppua ei kuitenkaan näy! :)

   Poista
 18. Turku on ottokaupunkini, jota ajattelen edelleenkin usein, osa menneisyyttäni, jossa olisi tosi kiva käydä joskus uudestaan vuosituhansien jälkeen (näyttämään pikkuneidilleni, missä on äidinsä "suomalaistunut"). Kiva blogi, Krisse, lueskelen sitä aika usein täältä piilosta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marika! Kiva kuulla, että olet löytänyt blogiini :)

   Poista
 19. Turku on minun synnyinkaupunkini, ja nykyisin myös opiskelukaupunkini! Tykkään Turusta ja tykkäisin myös mustasta pyyhkeestä ;). merivesipiste@gmail.com

  VastaaPoista
 20. Olen käynyt Turussa muutaman kerran kiertelemässä kauppoja ja kirpputoreja. Mielestäni mukava paikka :)
  Musta pyyhe olisi ihana :)
  netteri@gmail.com

  VastaaPoista
 21. Jos voittaisin, antaisin valkoisen pyyhkeen varmaankin rakkaalle ystävälleni, joka on muutaman vuoden aikana kotiutunut Turkuun :) Itselleni Turku on vielä hieman vieras, mutta tahtoisin tutustua siihen paremmin.

  riikra(at)gmail.com

  VastaaPoista
 22. Olen mennyt Turusta vain laivaan ja viipyillyt juna-asemalla. Sen parempaa suhdetta ei ole vielä ehtunyt syntyä. Turku vaikuttaa historiansa osalta (toki muutenkin) kiinnostavalta, joten täytynee sinne joku kerta suunnata :) Valkea pyyhe kiinnostaisi enemmän :)
  miianblogi(at)suomi24.fi

  VastaaPoista
 23. Olen vain käynyt Turussa, useammankin kerran. Turku on kaunis kaupunki ja siellä on ystävällisiä ihmisiä. Valkoinen pyyhe kiinnostaa enemmän.

  VastaaPoista
 24. Turussa ei olekkaan tullut liikuttua. Mustaan pyyhkeeseen kallistun :) kipa89@windowslive.com

  VastaaPoista
 25. Haluaisin mustan pyyhkeen. Asun ihan turu lähellä ja käyn siellä tosi usein. Turku on siis lähellä sydäntäni.
  sinituuliaojala@gmail.com

  VastaaPoista
 26. Asun Tampereella ja haluaisi muuttaa opiskelemaan ehkä Turkuun tai Helsinkiin. Kaupunki on sopivan suuri ja sieltä löytyy kaikki mitä tarvitsee. Tykkään!
  Jos voittaisin, musta pyyhe olisi ihana!
  aino.m.honkamaki@gmail.com

  VastaaPoista

Psst! Kiva, että kävit vierailulla blogissani. Ilahduttaisitko minua vielä kommentoimalla näkemääsi ja lukemaasi?