keskiviikko 10. elokuuta 2016

Reppu Normaali (DIY)

Facebookin Ompeluelämää-ryhmässä vallitsee reppuvillitys. Aikani muiden upeita tekeleitä seurattuani päätin itsekin ryhtyä tuumasta toimeen. Apunani käytin Villa & Villa -blogin kuvitettua ohjetta.

Repun mustavalkoinen kangas on 50 sentin kirpparilöytö. Aikaisemmassa elämässään reppukangas oli paneeliverho. (Ihan vain tiedoksi, että yhdestä paneeliverhosta jäi vielä jäljelle kolmisenkymmentä senttiä.) Muutoin en kaupoilla käynyt: vuorikangas oli vanha lakana, neppari arkistoerää, kovikehuopa jämäpala vuosien takaisesta patakinnasprojektista ja kahteen suuntaan aukeava vetoketju on purettu vanhasta läppäripussista (josta neopreenikangas käytettiin kuusi vuotta sitten tähän kameralaukkuun). Hintaa materiaaleille tuli siis tasan 50 senttiä.

Tähän reppuun mahtuu passelisti 13,3-tuumainen läppäri ja paljon paljon muuta. Jos uuden repun vielä väkerrän, teen etutaskusta suuremman ja käytän vahvempaa tukikangasta. (Nyt siis käytin sellaista tukikangasta, jota nyt vain sattui kaapista löytymään). Seuraavaan reppuun tulee myös pidemmät hihnat ja vahvistettu pohja ja selkäosa.
10 kommenttia:

 1. Vitsit mullakin on ollut kirjanmerkeissä tuo reppuohje keväästä asti mutta en saa aikaiseksi :D Hyvin toimii paneeliverhokangas uusiokäytössä!

  Voi olla, että itse lähden repuntekoon sittenkin virkaten, koska tuollaisissa pieniä osia sisältävissä ompelutöissä mulla tunnetusti aina vaan menee hermot :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi kangas oli kyllä tuohon tarkoitukseen varsin mainio! Olihan tuossa paljon näpertämistä, mutta ei tuo kovin vaikea ollut kuitenkaan ommella. Rohkeasti kokeilemaan vaan!

   Poista
 2. Tää on kyllä hieno! Tuo kangas <3 ihastelin jo Instagramissa sitä! :) Kans kerran lähin samalla ohjeella ompeleen reppua, mutta toooosi huonon kangasvalinnan ansiosta ei siitä tullut yhtään mitään.. :D olisinkohan jo toipunut pettymyksestä ja kokeilisin uuden ompelua jollain edes puoliksi yhtä kivalla kankaalla mitä sinun on.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvoin kirpparilla tovin jos toisenkin, otanko paneeliverhoja matkaani. Hinta oli kuitenkin vain sen 50 senttiä, joten päätin ne lopulta kantaa kassalle :) Rohkeasti ompelemaan vaan!

   Poista
 3. Mielettömän upea reppu! Ostin juuri varsin samanoloisen Kånken-repun kun siitä olin jo vuosia haaveillut ja nyt vasta tuli mieleen, että repun olisi voinut ommella itsekin... Tosin voi olla, että olisin turhautunut, näyttää sen verran haasteelliselta työltä :) Ehkäpä joskus kokeilen tehdä tuollaisen vaikkapa lahjaksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Työvaiheita on kyllä monta, mutta ei ompelu ollut kuitenkaan kovin hankalaa. Aikaa toki vierähti jokunen tunti. Seuraavaan reppuun käytän vahvempaa tukikangasta (ostin jo!) ja taidan käsitellä puuvillakankaan vahalla, jotta pinnasta tulee jämäkämpi ja vettä hylkivä.

   Vetskari pitänee tilata jostain netistä, että saan mieluisen (ellei kirpparilla kävele vastaan sopivaa reppua, josta purkaa osia).

   Rohkeasti kokeilemaan vaan!

   Poista

Psst! Kiva, että kävit vierailulla blogissani. Ilahduttaisitko minua vielä kommentoimalla näkemääsi ja lukemaasi?