perjantai 17. elokuuta 2012

Karviaismarjahillo

Taloyhtiömme puutarha tarjoaa tänä vuonna parastaan. Kirsikkapuu notkui punaisenaan kirsikoita, karviaispensaat eivät jaksa kannatella satoaan. Keittiöpuuhiini onkin viime aikoina kuulunut sekä kirsikka- että karviaishillon tekeminen. Kirsikkahillolla maustoin rapujuhlissamme juustokakun, kirpsakasta karviaishillosta tein sydämiä inkiväärimuffineihin.



Karviaismarjahillo

1 litra punaisia karviaisia
1/4 dl vettä
1 tl kardemummaa
1 kanelitanko
3 dl hillosokeria

Huuhtele marjat vedellä. Perkaa marjoista kannat terävällä veitsellä. Halkaise marjat kahtia ja laita ne kattilaan muiden ainesten kera. Keitä hiljalleen noin 20 minuuttia tai kunnes marjat ovat täysin hilloutuneet. Poista kanelitanko ja purkita hillo kuumennettuihin lasipurkkeihin.



---

Satsi numero kaksi toteutettiin muutoin samalla tavalla, mutta kardemummaa en pannut, kanelitankoja oli kaksi ja lisäksi makua oli tuomassa yksi tähtianis ja puoli desiä fariinisokeria. Veden sijaan käytin nesteenä puolikkaan sitruunan mehua, ja heitinpä joukkoon sitruunankuoriraastettakin. Raikkaan kirpsakkaa hilloa!

7 kommenttia:

  1. Otan sinulta ohjeen hillon tekemistä varten.

    VastaaPoista
  2. Toivottavasti hillo onnistuu! :)

    VastaaPoista
  3. kiitti ohjeesta.ei kun hillon tekoon

    VastaaPoista
  4. Teempä tällä ohjeella tuplasatsina. En oo ennen tehny, jää nähtäväksi kelpaako lapsille, vai saanko syyä hilloni yksin ;)

    VastaaPoista
  5. Eikö tuohon käy vihreät karviaiset?

    VastaaPoista
  6. Toki voi käyttää myös vihreitä karviaisia, väri vain ei ole sitten tuollainen kuin kuvassa! En ole kyllä itse koskaan kokeillut vihreillä karviaisilla... :)

    VastaaPoista

Psst! Kiva, että kävit vierailulla blogissani. Ilahduttaisitko minua vielä kommentoimalla näkemääsi ja lukemaasi?