sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Raparperichutney




Keittiööni alkaa vähitellen hivuttautua enemmän ja enemmän suomalaiseen keittiöön kuulumattomia raaka-aineita. Suosittelen itämaisten herkkujen hankintaa itämaisista kaupoista, sillä hintataso on aivan eri luokkaa kuin perusmarketeissa. Turusta löytää parin korttelin säteellä ainakin Brahenkadulta yhden, Eerikinkadulta toisen ja Aninkaistenkadulta kolmannen puodin.


Hellapoliisin raparperichutneyta suositeltiin Hesarissa, päätin kokeilla. Herkuttelin chutneyllani eilen kanafileepihvin ja salaatin kera. Minä en tunnetustikaan osaa noudattaa reseptejä, joten tässä (yllättävän hyvin onnistunut) oma versioni raparperichutneysta. En tiedä, miltä raparperichutneyn kuuluisi maistua, mutta kyllä tämä ainakin minun makuhermojani hivelee.

Tässä reseptissä aineisten määriä voi itse säädellä omaan makuun sopiviksi. Rentoa kokkailua!


Raparperichutney

½ kg raparperia kuorittuna ja paloiteltuna
2 pientä sipulia
1 - 2 rkl tuoretta inkivääriä silputtuna (noin parin sentin pala)
2 (pienehköä) valkosipulinkynttä silputtuna
1 - 3 rkl tuoretta (punaista) chiliä silputtuna (oman maun mukaan)
1 - 3 tähtianista (oman maun mukaan)
1 kanelitanko
½ dl valkoviinietikkaa
2 dl fariinisokeria
2½ dl hillosokeria

Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja anna kiehua hiljalleen 15 - 20 minuuttia. Lusikoi chutney (puhtaisiin ja kuumennettuihin) lasipurkkeihin (piripintaan) ja sulje tiiviisti. Jäähdytä jääkaapissa. Herkuttele esimerkiksi grilliruokien kera.

---

edit. Tein uuden satsin chutneyta vielä elokuun lopussa. Heitin raparperien sekaan myös omenanpaloja ja ronskimmalla kädellä kaikkia mausteita. Esimerkiksi chiliä meni ruokalusikallisen sijaan kokonainen palko silputtuna. Kannattaa rohkeasti kokeilla lisätä mausteita ihan oman maun mukaan.

3 kommenttia:

  1. Kaikenlaiset chutneyt pitäis kyllä ehdottomasti ottaa haltuun...en oppinut edes Enkuissa niiden makuun, mutta tilanne vois olla eri jos niitä koittaiskin tehdä itse!

    VastaaPoista
  2. Suosittelen kokeilemista! Tekeminen oli äärimmäisen helppoa. Jotenkin sitä mielessä eli sellainen kuva, että chutneyn tekemisessä olisi jotain ihmeellistä. Ei ollut :)

    VastaaPoista

Psst! Kiva, että kävit vierailulla blogissani. Ilahduttaisitko minua vielä kommentoimalla näkemääsi ja lukemaasi?