maanantai 16. heinäkuuta 2012

Mansikka-raparperipiirakka




Kesäinen mansikka-raparperipiirakka (pellillinen)

Pohja:
4 kananmunaa
2 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
100 g voita sulatettuna
1 dl maitoa

Vaahdota muna ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon. Sekoita joukkoon maito ja sulatettu voi, älä vatkaa liikaa. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

Täyte:
2,5 dl raparperia pilkottuna
3 dl mansikoita lohkottuina
3 rkl lemoncurdia

Sekoita täytteen ainekset keskenään ja lusikoi pohjan päälle.

Muruseos:
100 g pehmeää voita
2 dl sokeria
2 dl kaurahiutaleita
2 tl vaniljasokeria
2 tl kanelia

Sekoita ainekset käsin tasaiseksi muruseokseksi. Levitä täytteen päälle.

Paista mansikka-raparperipiirakkaa uunin keskitasolla 175 asteessa noin 45 minuuttia tai niin kauan että reunat ovat kauniin kullanruskeat. Tarjoile vaniljavaahdon ja mansikoiden kera.



---

Onnistunein reseptikokeiluni pitkään aikaan. Muokattu tästä ohjeesta. Suosittelen. En vastaa herkuttelun aiheuttamasta ähkystä.

2 kommenttia:

  1. Juuri laitoin uuniin :) saas nähä mitä tulee :) Kiitos kivasta ohjeesta :)

    VastaaPoista
  2. Toivottavasti tuli yhtä hyvää kuin mullakin! :)

    VastaaPoista

Psst! Kiva, että kävit vierailulla blogissani. Ilahduttaisitko minua vielä kommentoimalla näkemääsi ja lukemaasi?