Kesäinen mansikka-raparperipiirakka (pellillinen)
Pohja:
4 kananmunaa
2 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
100 g voita sulatettuna
1 dl maitoa
Vaahdota muna ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon. Sekoita joukkoon maito ja sulatettu voi, älä vatkaa liikaa. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Täyte:
2,5 dl raparperia pilkottuna
3 dl mansikoita lohkottuina
3 rkl lemoncurdia
Sekoita täytteen ainekset keskenään ja lusikoi pohjan päälle.
Muruseos:
100 g pehmeää voita
2 dl sokeria
2 dl kaurahiutaleita
2 tl vaniljasokeria
2 tl kanelia
Sekoita ainekset käsin tasaiseksi muruseokseksi. Levitä täytteen päälle.
Paista mansikka-raparperipiirakkaa uunin keskitasolla 175 asteessa noin 45 minuuttia tai niin kauan että reunat ovat kauniin kullanruskeat. Tarjoile vaniljavaahdon ja mansikoiden kera.
---
Onnistunein reseptikokeiluni pitkään aikaan. Muokattu tästä ohjeesta. Suosittelen. En vastaa herkuttelun aiheuttamasta ähkystä.
Juuri laitoin uuniin :) saas nähä mitä tulee :) Kiitos kivasta ohjeesta :)
VastaaPoistaToivottavasti tuli yhtä hyvää kuin mullakin! :)
VastaaPoista