maanantai 23. heinäkuuta 2012

Tee se itse -taskukalenteriJoskus käy niin, että on perjantai-ilta ja iskee sisäinen pakko järjestää kalenterinsa ajantasalle. Jotta pystyin kalenterini päivittämään, piti minun ensin tehdä itselleni uusi päivyri. Laatikosta löytyi tyhjä taskukokoinen muistikirja, joka passasi paremmin kuin hyvin moiseen tarkoitukseen.

Leimailin kirjaan viikkoaukeamat, päällystin kirjan kierrätetyllä ruusukuvioisella kartongilla ja kirjoitin sivuille tärkeimmät tapahtumat (ja myös vähemmän tärkeät "juhlapäivät", kuten "kaunis päivä", "kotitekoisen leivän päivä" tai "siivoa jääkaappisi -päivä"). Viikonpäivien nimiä ei tarvita lainkaan, kun jokainen viikkoaukeama on asettelultaan samanlainen. Pyhäpäivät ympyröin punakynällä ja kuukaudet kirjoitin oikeaan alakulmaan Dymolla. Etukannessa on tasku satunnaisia irtolappuja varten, kirjanmerkkinä toimii musta satiininauha ja kalenterin sivut saa pysymään ojennuksessa sulkemalla kirjan takakanteen kiinnitetyllä kuminauhalla.

Kalenterissa on vielä rutkasti tyhjiä muistiinpanosivuja, joita valmiissa kalentereissa on aina liian vähän. Vuoden päästä voin myös tarvittaessa jatkaa kalenteria muutaman kuukauden eteenpäin ihan vain leimailemalla lisää sivuja. Kätevää kuin mikä. Suunnittelin myös tekeväni kalenteriin kankaiset kuoret, mutta aika ei antanut periksi. Onneksi kannet on helppo vaihtaa myöhemminkin.

4 kommenttia:

 1. Aivan ihana!! Tosi upea idea ja nätisti toteutettu :) Mulla on tuota samaa kartonkia, se on tosi kaunista... itse tosin päällystin sillä vain Pringles-putkiloita.

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Kartongin sain taannoin lahjakortin kääreenä, nyt se pääsi arvoiseensa uusiokäyttöön. Muistikirjakin oli pyörinyt laatikossa jo vuosia, kun noin pienelle kirjaselle ei ollut aiemmin löytynyt käyttöä. Tällaiset askartelut ovat aina parhaita, kun ei tarvitse ostaa mitään uutta! :)

  VastaaPoista
 3. No sinäpä olet taas jaksanut väsäillä :) Tosi söpö kalenteri! Ja muistiinpanosivuja on valmiskalentereissa todellakin liian vähän!

  VastaaPoista
 4. Oi kiitos! Leimailuun ei mennyt kyllä edes kauan, sillä varastossani on myös 70-lukulainen numeroleimasin, jossa numerot pyörii rullissa.

  VastaaPoista

Psst! Kiva, että kävit vierailulla blogissani. Ilahduttaisitko minua vielä kommentoimalla näkemääsi ja lukemaasi?