sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Tee se itse -häät

Siskon häistä on ehtinyt kulua jo kaksi viikkoa. Tuolloin oli sateinen kesälauantai. Edellisenä iltana koristelimme hääpaikkaa auringonpaisteen helliessä talkooporukkaa. Teltat oli pystytetty jo pari päivää aiemmin, pöydät ja tuolit oli viety paikoilleen edeltävänä päivänä. Sadetta osattiin odottaa, joten telttatilaa oli varattu riittävästi. Maahan oli levitetty vanhoja räsymattoja pöytien alle, mikä toi mukavasti kodikasta tunnelmaa telttoihin. Yhteen nurkkaan perustettiin baari vanhoista viskitynnyreistä, toiseen pystytettiin tiskijukalle pöytä, kolmanteen katettiin ruokapöytä ja neljännessä nurkassa oli tanssitilaa.

Vihkipaikka sijaitsi hääparin oman tontin pellonlaidassa koivujen keskellä. Vihkikaareksi taivutettiin pari nuorta ja hoikkaa koivunrunkoa ja niihin ripustettiin pieniä kierrätyspitsillä koristeltuja lasipurkkimaljakoita kukkineen. Koska sateen tiedettiin ripottelevan koko hääpäivän, vihkipaikalle pystettiin lopulta myös teltta. Alun perin ajatuksena oli pärjätä ilman sitä, mutta minkäs teet. Koivuteeman mukaisesti hääparin päälle ei heitetty vihkimisen jälkeen riisiä vaan koivunlehtiä. Putosivat vain tänä vuonna vähän aiemmin maahan kuin muut kaverinsa.
Vielä hääaamuna suhlanen kaatoi moottorisahalla koivuja vihkipaikan koristeluja varten. Polvistumishetkeä varten alttarille tuotiin pari koivunrunkoa, joiden päälle köytimme rohdinlangalla tyynyt pehmusteiksi. Teltan reunoihin aseteltiin koivunoksia ja taakse pantiin sifongista verho.
Polku vihkipaikalle reunustettiin koivunhaloin ja lupiinein. Vadelmapuskien ja muiden kasvien annettiin vapaasti rehottaa siellä ympärillä.Pääasiassa juhlapaikan koristeina oli vain luonnonkukkia. Kukkia, kukkia ja kukkia. Niitä oli PALJON! Monta sinkkiämpärillistä lupiineja, takiaisenkukkia ja päivänkakkaroita. Pöytäkoristeina maljakoissa oli kissankelloja, saniaisia ja juhannusruusuja.
Telttojen jalat koristeltiin lupiinein. Teltanjalkoja pitkin telttoihin valunut sade hoiti kastelun puolestamme. Takana siintää myös baarin päälle ripustetut kertakäyttömukivalot.


Myös morsiuskimpun tein pääasiassa luonnonkukista. Muutaman iiriksen nappasin joukkoon takapihan kukkapenkistä. Kädensijan kimppuun tein tuohesta ja rohdinlangasta.Kattaus oli melko simppeli. Viinilasi piti kätevästi paikkakortin tuulessa paikallaan. Viinilasien sisälle taiteltiin origamiperhosia vähän tavallista paksummasta silkkipaperista.


Menu tulostettiin kiiltävälle valokuvapaperille. Paperirinkula toimi samalla serviettirenkaana ja paikkana aterimille. Koivunrungosta sirkkelöidyissä lasinalusissa oli painettuna nuorenparin nimet ja hääpäivä. Lasinaluset olivat samalla vieraille muisto häistä.


Juhlien jatkuttua yön puolelle ihmisillä on tapana unohtaa lasinsa vähän minne sattuu, joten dymotarralla jokainen sai merkata oman lasinsa. Seuraavana päivänä saimme tavallisten nimien lisäksi bongata melko mielenkiintoisia tekstejä laseista.


Juhlatelttojen kattoon ripustimme supersuosittuja silkkipaperista tehtyjä pompomeja. Ohje löytyy esimerkiksi täältä. Todella helppoja tehdä, aikaa menee kuitenkin jonkin verran. Kauniita ja näyttäviä ovat joka tapauksessa!


Koristeluihin käytetty rahamäärä oli minimaalinen, aikaa ja vaivaa kului kyllä sitäkin enemmän. Paperitarvikkeet ostettiin, kaikki muu kerättiin omien ja ystävien varastoista. Pienelläkin budjetilla on mahdollista järjestää kaunista, kun vain ymmärtää käyttää vanhaa hyödyksi. Kaatosadekaan ei haitannut, kun tunnelma oli alusta loppuun asti ihan siellä (teltan) katossa.

14 kommenttia:

Psst! Kiva, että kävit vierailulla blogissani. Ilahduttaisitko minua vielä kommentoimalla näkemääsi ja lukemaasi?