Inkivääri sopii syksyisiin leivonnaisiin, heitinpä ripauksen viime omenapiirakan pohjataikinaankin. Näissä muffineissa inkivääri on rohkeasti pääasemassa, kirpsakkana yllärinä muffinin sisässä on karviaishillosydän. Tätä muffinireseptiä kokeilin jo joskus elokuun puolivälissä karviaisaikaan (aikaan, jolloin sähkövatkaimeni vielä toimi). Karviaishilloreseptin löydät täältä.
Inkivääri-karviaismuffinit (8 - 10 kpl) (muokattu tästä ohjeesta)
2 dl vehnäjauhoja
3/4 tl jauhettua inkivääriä
½ tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
100 g pehmeää voita
1½ dl sokeria
2 kananmunaa
½ sitruunan kuoriraaste
1 dl maitoa
karviaismarjahilloa
Sekoita kuivat aineet keskenään. Vaahdota pehmennyt voi ja sokeri keskenään. Lisää kananmunat vaahtoon yksi kerrallaan. Sekoita joukkoon sitruunankuoriraaste sekä vuorotellen jauhoseosta ja maitoa. Vältä turhaa sekoittamista.
Jaa lähes kaikki taikina tukeviin muffinivuokiin, säästä taikinaa jokaista vuokaa kohden noin ruokalusikallinen. Pudota teelusikalla vuoan keskelle hillosydän. Lusikoi loppu taikina vuokiin. (Käytin Ikean silikonista vuokaa, jonka muffinikupit vuorasin leivinpaperista leikatuilla palasilla.)
Paista muffineita uunissa 175 asteessa noin 15 - 20 minuuttia tai kunnes leivokset ovat saaneet kauniin kullanruskean värin pintaansa.
Seuraavan muffinierän taidankin tehdä samalla reseptillä, mutta laitankin karviaishillon asemesta omenahilloa ja ripottelen taikinan joukkoon pieniä omenanpalasiakin. Se kokeilu ei voi kuin onnistua.
Tämäpä kuulostaa hyvältä. Pitäisi vaan saada karviaisia jostain...
VastaaPoistaRakastan inkivääriä, joten pitääpäs kokeilla tätä reseptiä! Karviaisia ei minulla ole, mutta varmaan voi laittaa jotain muutakin hilloa.
VastaaPoistaMuokkailkaa rohkeasti reseptejä. Kertokaa mullekin kokeiluistanne! :)
VastaaPoista