sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Ruusunmarjahillo

Hilloa, hilloa, hilloa. Kaikesta päätellen en mitään muuta teekään kuin hilloa. Viikko sitten innostuin äidin luona tekemään puutarhan kurtturuusupensaiden marjoista hilloa. Ruusunmarjat ovat melkoista superfoodia nekin, aika harvoin ihmiset vain hyödyntävät niitä ruuanlaitossaan. Hilloaminen ei ole terveellisin tapa säilöä marjoja, mutta ehkä kuitenkin herkullisin.


Ruusunmarjasose ja ruusunmarjahillo

ruusunmarjoja
(hillosokeria)

Huuhdo marjat, leikkaa kannat ja poista siemenet. Laita marjat kattilaan ja kaada päälle vettä, kunnes marjat peittyvät. Keitä marjoja hiljakseen noin puoli tuntia tai kunnes marjat ovat pehmeitä. Soseuta sauvasekoittimella. Jos haluat sokeroimatonta marjasosetta, voit yksinkertaisesti pakastaa soseen sellaisenaan. Otin omasta satsistani purkillisen sokeroimatonta sosetta sivuun puolivuotiaalle siskonpojalleni. (Upposi kuulemma hyvin banaanisoseen kera.)

Jos haluat hilloa, laita sose takaisin kattilaan, kuumenna höyryäväksi ja lisää joukkoon hillosokeri. Litraan sosetta tarvitaan noin 5 dl hillosokeria. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä poreillen noin 15 minuuttia. Kaada hillo puhtaisiin lasipurkkeihin ja sulje hyvin. Säilytä viileässä.

3 kommenttia:

  1. Kiitos ohjeesta! Meillä on paljon ruusunmarjoja. Mietin nyt, alkaisinko ruljanssiin, kivet ovat työläitä poistaa.

    VastaaPoista
  2. Uskomatonta. Just tänään kattelin ruusunmarjoja joita meilläpäin on joka kulmalla ja mietin mitenköhän niitä vois kerätä ja jotenkin käyttää - ja samaan aikaan kirjoitat siitä tänne. KIITOS!!! Tää tuli niin oikeaan aikaan :)

    VastaaPoista
  3. Hillo on hyvää mutta marjojen perkaaminen todella työlästä! Silti vaivan väärti 😊

    VastaaPoista

Psst! Kiva, että kävit vierailulla blogissani. Ilahduttaisitko minua vielä kommentoimalla näkemääsi ja lukemaasi?