keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Hervottomat hernepussit

Meidän perheessämme on aina pruukattu juhlistaa nimipäiviä. Kristiinan päivänä postiluukusta putkahtaa edelleen joka vuosi vähintäänkin onnittelukortti. Tavallisesti annamme nimipäivän kunniaksi myös pienen lahjan. Hyvää perinnettä on hyvä jatkaa, joten myös kummipoikaani muistettiin tässä hiljan hänen nimipäivänään.


Tein höpsölle kuusi hernepussia söpöisistä kankaista, jotka sain taannoin Nappikauppa Punahilkasta. Nyt on norsuja, autoja ja hippoja.

Tein hernepusseista tuollaisia nelitahokkaita, jotka voi ommella vain kolmella saumalla. Helppoa kuin hernepussin teko. Ainakin täällä on hyvä ohje tällaisen hernepussin ompelemiseen.


Päädyin tekemään hernepusseja parillisen määrän, jotta ne voi jakaa tasan leikeissä ja peleissä. Mieleeni juolahti heti esimerkiksi hernepussiversio petankkipelistä, sillä hernepusseja on juurikin sopivasti kaksi kutakin kuosia. Kunnes poika on tarpeeksi vanha pelailemaan, voi hernepusseilla harjoitella esimerkiksi tasapainoilua ja tarkkuusheittoa. Hernepussi pään päällä tasapainoileminen vaikuttikin olevan alle kaksivuotiaan mielestä oikein hauskaa puuhaa! Hernepussileikkejä on listattuna ainakin täällä.


Toki onnittelukorttikin piti olla: korttipohjan päälle ilmaantui kuin vahingossa hassu ukkeli. Ehkä hän on pelle? Ainakin Movemberia herra vaikuttaa viettävän. Vaatteet leikkelin häthätää mututuntumalla Tigerin origamipaperista, viiksi- ja silmätarratkin lunastin samaisesta puodista.


Vietättekö te nimipäivää? Onko nimipäivänä luvassa kakkua, kortteja tai lahjoja?

--
TIETOISKU:
Hervoton tarkoittaa uskomattoman lisäksi myös rentoa tai velttoa. Jälkimmäinen on itse asiassa sanan ensisijainen merkitys. Kuitenkin ihmettelit siellä tuota otsikkoa, myönnä pois :)

1 kommentti:

  1. On muuten ihania nuo hernepussit. :) Pitäisköhän ommella noita vielä kummitytön joulupakettiin...

    Meilläkin vietetään nimipäiviä aina pienimuotoisesti. Vanhemmat laittavat aina kortin, ja usein jonkun ihan pienen lahjankin. Musta se on kiva perinne. :)

    VastaaPoista

Psst! Kiva, että kävit vierailulla blogissani. Ilahduttaisitko minua vielä kommentoimalla näkemääsi ja lukemaasi?