perjantai 1. marraskuuta 2013

Leppäkerttukukkaro

Nappikauppa Punahilkan Tuulia yllätti minut ihanalla pikku paketilla. Sain postissa muun muassa palan ihanaa leppäkerttukangasta ja söpöiset kukkaronkehykset. Ne olivat kuin luodut toisilleen. Siitä se ajatus sitten lähti.


Koska en ollut koskaan aiemmin kukkaronkehyksiä käyttänyt, piti minun ruveta kokemaan verkkoa. Pientä kivaa -blogissa on hyvät ohjeet perinteisten kukkaronkehysten kiinnittämiseen. Halusin kuitenkin varmistaa ennen kankaan leikkelyä, ettei tuollaisten ommeltavien kehysten kiinnittäminen vaatisi mitään erityisiä kommervenkkejä. Hakusanalla "sew-in purse frame" löysin tieni Sweet Bee Bussings -blogiin, jossa on yksityiskohtaiset ohjeet kukkaron ompelemiseen.


Jos ohjeista johonkin kannattaa erityisesti kiinnittää huomiota, niin tuohon ompelukohdan merkkaamiseen. Ja onhan kankaatkin leikattava tarkkaan, jottei käy hullusti kehyksen kiinnittämisessä. Vuorina käytin ihan vain mustaa puuvillakangasta.

Kehyksen ompelin vanhalla kunnon karhulangalla, jotta ompeleet varmasti kestävät käytössä. Ihan tuiki tavallisella ompelulangalla en kukkaronkehystä ompelisi. Yllättävän helppo homma! Tuohon kehykseen voi tarpeen tullen kiinnittää vielä ketjun tai hihnankin.


Leppäkerttukukkaro pelasti vitalikset ja huulirasvat käsilaukun pohjalta. Tuo uusi pieni arjen sankarini.

6 kommenttia:

Psst! Kiva, että kävit vierailulla blogissani. Ilahduttaisitko minua vielä kommentoimalla näkemääsi ja lukemaasi?