Ohje on mukailtu tästä Maimin mokomin -blogin ohjeesta, lähinnä siksi, että kaapeistani ei aivan kaikkea sattunut tuolla sekunnilla löytymään.
Tärisyttävän hyvää.
Hienonna mausteet morttelissa. Lisää valmiiksi jauhetut mausteet ja sekoita.
öljyä paistamiseen
250 g tofua
curry-mausteseosta (resepti yllä)
3 sipulia
4 valkosipulin kynttä
2 rkl tuoretta inkivääriä
3 porkkanaa
n. 3 dl kasvislientä (tai niin paljon, että porkkanat peittyvät)
1 prk kookosmaitoa
2 tl fariinisokeria
2 rkl sitruunamehua, tuoreesta sitruunasta
(suolaa tarvittaessa)
1 prk tomaattisosetta (n. 2-3 rkl)
cashew-pähkinöitä, muutama kourallinen
pinnalle tuoretta basilikaa
keitettyä basmatiriisiä
Curry-mausteseos
2 tl korianterin siemeniä
2 tl juustokuminan siemeniä
¼ tl sinapin siemeniä
1 tl kuivattua chilirouhetta (minulla aika tulista sorttia)
8 kpl kokonaisia mustapippureita
¼ tl jauhettua kaardemummaa
½ tl jauhettua kanelia
2 tl jauhettua kurkumaa
2 tl jauhettua paprikaa
2 tl korianterin siemeniä
2 tl juustokuminan siemeniä
¼ tl sinapin siemeniä
1 tl kuivattua chilirouhetta (minulla aika tulista sorttia)
8 kpl kokonaisia mustapippureita
¼ tl jauhettua kaardemummaa
½ tl jauhettua kanelia
2 tl jauhettua kurkumaa
2 tl jauhettua paprikaa
Tofu-cashew-kookoscurry
250 g tofua
curry-mausteseosta (resepti yllä)
3 sipulia
4 valkosipulin kynttä
2 rkl tuoretta inkivääriä
3 porkkanaa
n. 3 dl kasvislientä (tai niin paljon, että porkkanat peittyvät)
1 prk kookosmaitoa
2 tl fariinisokeria
2 rkl sitruunamehua, tuoreesta sitruunasta
(suolaa tarvittaessa)
1 prk tomaattisosetta (n. 2-3 rkl)
cashew-pähkinöitä, muutama kourallinen
pinnalle tuoretta basilikaa
keitettyä basmatiriisiä
Kuumenna tilkka öljyä isossa kattilassa ja paista tofukuutioita muutaman minuutin ajan, kunnes ne ovat rapeita ja kullanruskeita. Siirrä tofu syrjään odottamaan. Lisää kattilaan hieman öljyä ja ruskista sipulia. Lisää kattilaan curry-mausteseos, valkosipuli ja inkivääri. Kuullota, kunnes mausteet tuoksuvat. Lisää kattilaan porkkanat ja kasvislientä niin paljon, että porkkanat peittyvät. Anna kastikkeen kiehua kunnes porkkanat ovat pehmenneet. Soseuta seos sauvasekoittimella tasaiseksi.
Siirrä seos takaisin kattilaan ja lisää sekaan kookosmaito, tomaattisose, sokeri ja sitruunamehu. (Jos kastike vaikuttaa liian paksulta, lisää tilkka vettä tai kasvislientä). Lisää tofu ja cashew-pähkinät seokseen. Lisää tarvittaessa suolaa. Keittele tovi matalalla lämmöllä. Kastikkeen maku paranee hautuessaan. Koristele valmis kastike cashew-pähkinöillä ja tuoreilla yrteillä. Tarjoa keitetyn basmatiriisin kanssa.
Kuulostaa hyvältä! Täytyy tallettaa reseptivarastoon eli kiitos! :)
VastaaPoistaToivottavasti maistuu! :)
Poista