lauantai 17. joulukuuta 2016

Tofu-cashew-kookoscurry

Tänä syksynä olen kokeillut monenmoisia vegaanisia reseptejä. Tässä niistä yksi. Intialaisen keittiön mausteet ovat ehdottomia lemppareitani, joten päätin kokeilla tehdä vegaanista currya.

Ohje on mukailtu tästä Maimin mokomin -blogin ohjeesta, lähinnä siksi, että kaapeistani ei aivan kaikkea sattunut tuolla sekunnilla löytymään.

Tärisyttävän hyvää.



Curry-mausteseos

2 tl korianterin siemeniä
2 tl juustokuminan siemeniä
¼ tl sinapin siemeniä
1 tl kuivattua chilirouhetta (minulla aika tulista sorttia)
8 kpl kokonaisia mustapippureita
¼ tl jauhettua kaardemummaa
½ tl jauhettua kanelia
2 tl jauhettua kurkumaa
2 tl jauhettua paprikaa

Hienonna mausteet morttelissa. Lisää valmiiksi jauhetut mausteet ja sekoita.


Tofu-cashew-kookoscurry

öljyä paistamiseen
250 g tofua
curry-mausteseosta (resepti yllä)
3 sipulia
4 valkosipulin kynttä
2 rkl tuoretta inkivääriä
3 porkkanaa
n. 3 dl kasvislientä (tai niin paljon, että porkkanat peittyvät)
1 prk kookosmaitoa
2 tl fariinisokeria
2 rkl sitruunamehua, tuoreesta sitruunasta
(suolaa tarvittaessa)
1 prk tomaattisosetta (n. 2-3 rkl)

cashew-pähkinöitä, muutama kourallinen
pinnalle tuoretta basilikaa
keitettyä basmatiriisiä


Kuutioi tofu. Hienonna sipuli, valkosipuli ja inkivääri. Kuutioi porkkana.

Kuumenna tilkka öljyä isossa kattilassa ja paista tofukuutioita muutaman minuutin ajan, kunnes ne ovat rapeita ja kullanruskeita. Siirrä tofu syrjään odottamaan. Lisää kattilaan hieman öljyä ja ruskista sipulia. Lisää kattilaan curry-mausteseos, valkosipuli ja inkivääri. Kuullota, kunnes mausteet tuoksuvat. Lisää kattilaan porkkanat ja kasvislientä niin paljon, että porkkanat peittyvät. Anna kastikkeen kiehua kunnes porkkanat ovat pehmenneet. Soseuta seos sauvasekoittimella tasaiseksi.

Siirrä seos takaisin kattilaan ja lisää sekaan kookosmaito, tomaattisose, sokeri ja sitruunamehu. (Jos kastike vaikuttaa liian paksulta, lisää tilkka vettä tai kasvislientä). Lisää tofu ja cashew-pähkinät seokseen. Lisää tarvittaessa suolaa. Keittele tovi matalalla lämmöllä. Kastikkeen maku paranee hautuessaan. Koristele valmis kastike cashew-pähkinöillä ja tuoreilla yrteillä. Tarjoa keitetyn basmatiriisin kanssa.




2 kommenttia:

Psst! Kiva, että kävit vierailulla blogissani. Ilahduttaisitko minua vielä kommentoimalla näkemääsi ja lukemaasi?