lauantai 15. joulukuuta 2012

Graafiset sukat

Syksyn sivuprojektina on ollut jos jonkinlaisten villasukkien neulominen. Menen aina fiiliksen mukaan käsitöissäni: jos ei huvita neuloa sukkia, niin en neulo sukkia vaan teen jotain muuta. Aika usein sukat jäävät parittomiksi lojumaan neulokoreihin; lopulta en enää tiedä, millä ohjeella olen mitäkin tehnyt, ja taitaapi käydä niin, että jokainen sukka ei koskaan saakaan kumppania.


Tällä DROPS Designin ohjeella (vähän muokkasin) neuloin mustavalkoharmaat sukat. Varren graafiset kuviot pääsivät paremmin oikeuksiinsa rajummilla kontrasteilla kuin mitä alkuperäisessä ohjeessa. Aika usein tulee ohitettua ohjeita ihan vain sen takia, ettei tykkää väriyhdistelmistä, vai olenko ainoa?

Kuvioneuleen neulominen pitää mielenkiinnon yllä, ja varsiosan neuloikin tosi nopeasti. Tuo sukkaosan neulominen olikin sitten toinen juttu. Jälleen sain kulutettua lankoja varastosta (isotädin perintöä), käytinpä tuon harmaan langan selvittämiseen illan jos toisenkin. Varoitus: lankavyyhdin parikymmenvuotinen varastointi saattaa aiheuttaa sotkeutumista.


Kävipä lankojen kanssa sellainenkin hassu juttu, että sukissa on käytetty kahta eri valkoista. Onneksi sodassa, rakkaudessa ja käsitöissä kaikki on sallittua. Leikitään, että se oli harkittu ratkaisu.

6 kommenttia:

 1. On muuten nätti sukka, toivottavasti se joskus saa vielä kaverinkin. Tai jos ei, niin sittenhän sitä voi pitää vaikka lahjasukkana. :)

  Tästä muuten tuli itellekin himo päästä tekemään kirjoneulesukkaa. Koskaan en ole sellaisia tehnyt. Saa nähdä riittääkö kärsivällisyys...

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Sukat ovat jo löytäneet toisensa! Tämä on siis siitä harvinaislaatuinen tapaus, että sain parin valmiiksi kuukaudessa!

  VastaaPoista
 3. Kiitos, muhunkin iskee nuo siksakit ja ruksit :)

  VastaaPoista
 4. Vau, onpa upeat sukat! Uskaltaiskohan itekin ottaa taas piiiitkästä aikaa kirjoneuletta puikoille? Mulla on siitä vähän huonoja kokemuksia kun yleensä menee vaan hermo kun sotken aina ne kerät keskenään... :D Mut tuo näyttää niin ihanalta, et joulun jälkeen vois ottaa kokeiluun... :)

  VastaaPoista
 5. Kirjoneuletta tehdessä ei lankakerät sotkeennu, ku muistaa ottaa langan aina oikeasta välistä. Vaatii ehkä hieman järjestelmällisyyttä. Dropsilla on tosi paljon ihania kirjoneuleohjeita, suosittelen!

  VastaaPoista

Psst! Kiva, että kävit vierailulla blogissani. Ilahduttaisitko minua vielä kommentoimalla näkemääsi ja lukemaasi?