maanantai 6. toukokuuta 2013

Maalari maalas ikkunaa telalla ja piimällä

Äitini ei uskonut sitä, minä en tahtonut uskoa sitä, mutta niin se vain on. Jo aiemmin täällä blogissakin pohdin, miten toteuttaa ulko-oveni lasien eteen näkösuoja. Vastauksena oli jääkaapissani saaristolaisleipää varten ostettu piimä. Ei leivottu leipää ei, sen sijaan nappasin minitelan askartelusopestani ja painelin piimäkulhon kanssa eteiseen.Ikkunan tuunaus vei hurjat viisi minuuttia sunnuntaistani. Ensin mietin, että härskiintyykö tuo piimä ikkunassa. Sitten mietin, että peittääköhän tuo piimähuurre mitään. Turhaan kulutin aivonystyjäni moiseen, hyvin peittää ja ei haise niin yhtikäs miltään! Ongelmana on nyt pikemminkin se, että en näe, kuka oveen kolkuttaa. Saattaapi olla, että vielä pesaisen piimät pois, taiteilen jonkinlaisia kuvioita ikkunaan ja jätän johonkin nurkkaan pienen "ovisilmän". Piimällähän on perinteisesti maalattu joulumaisemia akkunaan, nyt vain ei ole lasiin kuvattuna lumihankia. Halpaa maitopiimälasia, sano!


Hyvästi ulkopuolisten uteliaat katseet, tervetuloa luonnonvalo!

(Oli niin kiire ottamaan kuvia, etten ehtinyt edes popoja pistää ojennukseen. Kuraiset saappaat osoittavat teille, kuinka ahkerasti olen kykkinyt kasvimaalla viikonloppuna.)

13 kommenttia:

 1. Tuota härskiintymistä olen minäkin miettinyt, mutta jos ei haise niin vois joskus ideaa käyttääkin...:)

  VastaaPoista
 2. Huippu idea! Helppo ja halpa, ja saa helposti pois jos tuntuu siltä. :)

  VastaaPoista
 3. Mahtava idea! Täytyy kyllä ehdottomasti muistaa. :)

  VastaaPoista
 4. Ohhoh, tälläisestä en ollut aiemmin kuullutkaan! Ihan mahtava idea :)

  VastaaPoista
 5. Hah, mä tein jokunen viikko saman makuuhuoneen ikkunalle. Näkymä pihalta oli vähän turhan suora, joten piimä saa palvella, kunnes saan verhon virkattua loppuun.

  Meillä oli muuten piimällä piirretyt lumihiutaleet samaisessa ikkunassa n. 1,5 vuotta (köh), eikä ollut mitään ongelmia. Ne kuivuivat näppärästi ikkunaan ja kestivät hyvin auringon, lämmön ja sadepäivien ilmankosteudenkin.

  VastaaPoista
 6. Joo, kaiken nuo tuntuvat kestävän! Tosin joku ystävällinen vieras on vähän rapsutellut oven lasia, siitä on vähän pinta kärsinyt :)

  VastaaPoista
 7. Moi! Kestävätkö piimällä maalatut ikkunat yhtään vesiroiskeita?

  VastaaPoista
 8. Moi! Piimä on täysin vesiliukoinen, eli en kyllä menisi vedellä roiskimaan. Kerran olen maalannut ikkunat uudelleen, kun maalipinta oli päässyt vähän "kolhiintumaan". Rätillä pyyhkäisin piimän pois ja maalasin uuden kerroksen yhdessä hujauksessa.

  VastaaPoista
 9. Very nice way to innovate! I have tried with rahka and it DOES paint!

  VastaaPoista
 10. Hei, miten onnistuit saamaan maalipinnasta noin tasaisen? Maalasitko useamman kerroksen? Maalattuani kertaalleen pienellä vaahtomuovitelalla, pinta jäi laikukkaaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Ihan vaan vaahtomuovitelalla vetelin kerran tai kaksi. Tasainen pinta tuli kyllä. Onkohan piimässä eroa? Mahtaako rasvaton levittyä heikommin?

   Poista
 11. Käytin kyllä rasvatonta piimää, joka oli aika ohutta. Ehkä vika siinä! Luin jostain toiselta sivustolta, että ikkunamaalauksissa käytetään nimenomaan rasvatonta. Mietin, että liekkö rasvan mahdollisen härskiintymisen vuoksi ja noudatin neuvoa.

  VastaaPoista
 12. Moi. Mulla 3 vitriiniä joihin vetäsin n vuosi sitten piimälasin. Oon olut tosi tyytyväinen, jotkut vieraat kysyneet mistä oon hankkinut maitolasi :).

  VastaaPoista

Psst! Kiva, että kävit vierailulla blogissani. Ilahduttaisitko minua vielä kommentoimalla näkemääsi ja lukemaasi?