lauantai 11. toukokuuta 2013

Stop!

Toisinaan tulee aina tehtyä juttuja lahjaksi ihan tilauksestakin. Äitini pyysi minua tekemään kankaisen ovenpysäyttimen makuuhuoneensa oven ja lasisen liukuoven väliin, jottei välioven kahva pääse pamahtamaan lasista läpi. Tarkoitus oli tehdä pysäytin äidilleni jo syntymäpäivälahjaksi, mutta kiireiden takia ompelu siirtyi tälle viikolle. Olkoon tuo sitten äitienpäivälahja!

Raitakankaan ostin viikonloppuna Ikeasta. Äiti sai ihan itse kuosin valita, minun tehtäväkseni jäi kuitenkin kaikki muu. Tein ensin tuollaisen tetraedrin muotoisen sisäpussin kierrätetystä lakanakankaasta, jonka vuorasin levyvanulla. Pussin täytin koristehiekalla, joka ei ole vuosiin nähnyt päivänvaloa ja joka oli jo saanut siirtotuomion kellarivarastoon. Vääränvärisen koristehiekan hyötykäyttöä parhaimmillaan. Ei tarvinnut lähteä öiselle hiekkolaatikkolapioinnille kommandopipo päässä.


Saumat ompelin ompelukoneella, vain alasauman jätin auki, jotta sain sisäpussin täytteineen ujutettua raitaiseen ulkokuoreensa. Viimeisen sauman suljin piilotikein Suomi-Ranska-matsia katsellessani. 

Ovistopparista tuli juuri sellainen kuin suunnittelinkin. Tai noh, ensin ajattelin tehdä pyramidin muotoisen stopparin (siis että alaosa olisi neliö), mutta päädyinkin lopulta siihen tulokseen, että alakappalekin on parempi kolmion muotoisena. 

Raitakangas on ihanan pirtsakka näin kesäisinä päivinä. Kustannuksia koitui yhteensä ehkä viitisenkymmentä senttiä, sillä kaikki muu paitsi raitakangas lojui jo omassa käsityövarastossa odottaen vuoroaan päästä osaksi jotain näin kivaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Psst! Kiva, että kävit vierailulla blogissani. Ilahduttaisitko minua vielä kommentoimalla näkemääsi ja lukemaasi?