keskiviikko 3. lokakuuta 2012

Lempilapaset

Kävin kaivelemassa pipot, myssyt, huivit, säärystimet ja lapaset talvivarastosta esille. Huomasin lempilapasissani pienen tahran peukalossa, joten päätin pesaista ne ennen lapaskauden alkamista. Fiksuinta olisi ollut pestä lapaset jo ennen talvisäilöön panemista, mutta muutto kolmen asunnon välillä ei jättänyt aikaa loogiselle ajattelulle.


Nämä lapaset minulla on ollut ahkerassa käytössä jo kolme talvea. Näitä neuloessani harjoittelin kuovioneuleen tekoa, kuuntelin Audioslavea ja murehdin opiskelijan arkea. Vähän on langankireyttä paikka paikoin havaittavissa, mutta eipä se käytössä ole haitannut. 

Pesun jälkeen käsineet ovat taas melkein kuin uudet. Lanka on Drops Designin Karismaa (100 % puhdasta villaa), ohje löytyy täältä. Harmi ettei Dropsin lankoja saa enää Turun Lankabaarista, painii (tai neuloo) meinaan aivan eri sarjassa kuin Seitsemän veljestä ja Isoveli. Ei nukan nukkaa!

7 kommenttia:

 1. Kauniit ovat. Pitäisi itsenikin kokeilla kuvion neulomista.

  VastaaPoista
 2. Vau, tosi hienot! Ja mitään langankireyksiä ei ainakaan minun silmään näy. Todella hyvässä kunnossa on lapasesi pysynyt vaikka oot jo muutaman talven käyttänyt. Onko langan ansiota vai ootko käyttänyt näitä harkiten ? :)

  VastaaPoista
 3. Nämä ovat kyllä kaikkein käytetyimmät lapaseni. Näillä on oltu opiskelijana pulkkamäessä, pelattu lumisotaa, tehty lumiukkoja ja juotu kaakaota. Lanka on vain käsittämättömän hyvää ja kuvioneuleen ansiosta lankoja menee koko matkan kaksi rinnakkain, joten ovat vähän tavallisia lapasia paksummat. Todella pehmeää ja kestävää lankaa on kyllä.

  VastaaPoista
 4. Dropsin langat <3 Olen kohtuullisen surkea neulomaan, joten joudun jatkuvasti purkamaan ja neulomaan uudelleen väkerryksiäni. Esim. Seitsemän veljestä ei kestä tätä mun lankoja kuluttavaa neuloo-purkaa-neuloo-työtapaa kovinkaan hyvin, vaan lanka tuntuu kuluvan puhki jo puikoilla. Mä olin suunnilleen tipahtaa tuolilta, kun ekaa kertaa käytin Dropsin lankaa, eikä se kulunut miksikään mun neuloessa. Lopputuloksena oli ehkä kaunein kaulahuivi, jonka ikinä olen tehnyt. Vähän harmittaa, että se huivi meni kaverille lahjaksi, enkä ottanut huivia omaan käyttööni. Mutta voi itku, jos Dropsin lankoja ei Turusta enää saa! Täytyykö tässä nyt aina Salossa käydessä kiirehtiä limppu- ja perunaleivos-ostosten lisäksi lankaostoksille? Toki varmaan Turun käsityöliikkeistä ihan hyviä lankoja löytyy, mutta mä olen ihastunut varsinkin Dropsin Eskimo-lankaan niin palavasti, että siitä olisi ihana päästä tänäkin syksynä neulomaan jotain.

  VastaaPoista
 5. Joo, Lankabaari lopetti Dropsin lankojen myymisen jo joskus sen myymälän muuton aikoihin. Porista näyttäis löytyvän jälleenmyyjä, kuin myös Salosta: http://www.garnstudio.com/lang/fi/butikker.php?but=11

  Turkulaisen täytyy kai tyytyä tilaamaan nettikaupasta. Tehdään kimppatilaus? Mulla on tosin niin paljon perintölankoja, että en mä saa ostaa yhtään lisää varastoon.

  VastaaPoista
 6. Todella kauniit lapaset! "Laatulangat" tuntuu joskus ostaessa hintavilta, mutta monen vuoden käytön jälkeen tajuaa, että se hintaero on ihan naurettavan pieni. Itselläni on Dropsin Alpacasta tehdyt "käsivarrenlämmittimet", jotka senkun pehmenee ja paranee vanhetessaan.

  Sulla on todella kaunis blogi! Itsekin tykkään käsitöistä, vaikka blogini keskittyykin vain ruokaan.

  VastaaPoista
 7. Dropsin langat ei edes ole kovin kalliita, minkä takia onkin vähän sääli, ettei niitä saa enää juuri muuten kuin tilaamalla netistä. Tein myöhemmin seiskaveikasta itselleni villasukat yhdellä Dropsin ohjeella, ja ne sukat on jo nyt niin nukkaiset, että harmittaa. Jatkossa en anna langan pilata isotöisiä neulomuksiani.

  Ja tervetuloa seuraamaan blogiani! Täytyykin käydä vastavierailulla...

  VastaaPoista

Psst! Kiva, että kävit vierailulla blogissani. Ilahduttaisitko minua vielä kommentoimalla näkemääsi ja lukemaasi?