Selvittämättä jäi syy tummalle värille. Jonkin sortin kemiallinen reaktio? No ei väri kakkua pahenna, jos ei kakku väriä.
Omena-porkkanakakku
Pohja:
4 kananmunaa
3 dl sokeria
2 porkkanaa raastettuna
2 omenaa raastettuna
½ sitruunan kuoriraaste ja mehu
1 rkl hienonnettua tuoretta inkivääriä
75 g voita sulatettuna
3 dl vehnäjauhoja
2 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1 ½ tl vaniljasokeria
½ tl suolaa
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita porkkana- ja omenaraaste, sitruunan kuoriraaste ja mehu, hienonnettu inkivääri ja sulatettu voi keskenään omassa kulhossaan ja kuivat aineet toisessa kulhossa. Yhdistä kaikki ainekset varoasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan ja paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 50 minuuttia. Kokeile puutikulla, onko kakku kypsä. Anna kakun jäähtyä vuoassa ennen kumoamista. Kuorruta kakku.
Kuorrute:
½ dl kuohukermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
neljännessitruunan mehu
kourallinen mintunlehtiä
1 tl vaniljasokeria
3/4 dl tomusokeria
nigellansiemeniä
mintunlehtiä
Vaahdota kerma. Sekoita tuorejuuston joukkoon sitruunan mehu ja hienonnetut mintunlehdet. Lisää sekaan vaahdotettu kerma ja mausta lopuksi sokerilla. Lusikoi kuorrute kakun päälle. Anna kuorrutteen valua reunoja myöten vadille. Koristele (ja mausta) kakku nigellansiemenillä ja tuoreilla mintunlehdillä.
Ihanan näköinen kuorrute!
VastaaPoistaKyllä nyt tekee mieli tuollaista herkkua!
VastaaPoistaTämän kakun voi muuten hyvin tehdä jo edellisenä päivänä jääkaappiin maustumaan. Kuorrute on kyllä herkkua! Ajattelin ensi kerralla halkaista kakun puoliksi ja täyttää kirpsakalla omenahillolla.
VastaaPoistaOoh, näyttääpä ja kuulostaapa hyvälle!
VastaaPoista