lauantai 22. kesäkuuta 2013

Minibudjetin keittiöremppa #6 | Ennen ja jälkeen

Asun puutaloyhtiön yläkerran vuokra-asuntoa, joka muuttohetkelläni oli värimaailmaltaan ja kalusteiltaan unohtunut 80- ja 90-luvun vaihteeseen. Sinne olkatoppausten ja neonvärien aikakaudelle. Kaiken järjen mukaan sisustuksen olisi pitänyt olla kovin "in" näin vuonna 2013, mutta pyökki, beige ja persikka eivät olleet ihan just sitä mitä asunnoltani toivoin.


Pyökkiset valolistat poistin samalla kun irrotin yläkaappien ovetkin. Kuten ylimmästä kuvasta näkyy, myös keittiön katto on uusittu ennen muuttoani. Jonkin sortin onnettomuus oli vesikatossa käynyt. Kuivuri pörräsi parisen viikkoa, samalla remppasin muuta asuntoa. Tammiparkettikin hiottiin ja lakattiin aem (aikaa ennen muuttoa).


Maalasin myös keittiökalusteiden päädyt valkoisiksi, vähän pistävät vielä silmään nuo kaapistojen alapuolella olevat kellastuneet sokkelit (ja vanhat lattialistat). En vielä luopunut maalipöniköistä, joten saatanpa hyvinkin tehdä noille sokkeleille vielä jotakin.


Kyökki koki pintaremontin aikana melkoisen muodonmuutoksen. Ihan kaikki ei ole vielä valmista, mutta kyllä nyt jo voi ihastella lopputulosta. Melko paljon parempi, vai mitä? Pintaremontin jälkeen keittiö on taas melkein kuin uusi.

Pintaremontin kustannukset

- tasot 150 €
- ovimaali 40 €
- kaakelimaali 40 €
- vetimet 130 €

--> yhteensä 360 €


Melko vähällä aika paljon. Vähemmälläkin olisi voinut päästä, mutta sainpahan juuri sellaiset tasot ja vetimet kuin halusinkin. Tasot asensivat puuseppä ja vuokraisäntä, muut työt tein ihan itse omin pikku kätösin. Ei voi muuta kuin myhäillä tyytyväisyyttään. En kyllä ihan heti rupeaisi uudestaan moiseen, mutta kyllä remppaaminen ihan kivaa puuhaa loppujen lopuksi on.


Mielelläni vastaan kysymyksiin, jos joku juttu on jäänyt epäselväksi. Sähköpostiakin voi lähettää, jos kommentoiminen ujostuttaa :)

---

Blogiini on tullut myös mukavasti uusia lukijoita. Tervetulotoivotukset kaikille teille!

17 kommenttia:

 1. Melko paljon parempi,todellakin!
  Ja olet oikeassa,listoille ja sokkelille pitäisi näyttää pensseliä,pistävät silmään.Mulla on omassa köökissä erikoisesti mustat sokkelit ja tykkään niistä tosi paljon :)Sullehan tieysti sopii tuohon valkoinen ja miksei harmaakin.

  Vuokraisäntä sai kyllä melkein ilmaiseksi uuden keittiön :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo, taidan vielä ainakin sokkelit maalata, listoihin mulla ei taida olla asiaa kajota... ainakaan vielä :)

   Poista
 2. On kyllä mieletön muutos! Ja edullinen siihen nähden miten paljon tuolla summalla sai aikaan, toki työmäärä oli tosi iso, mutta ehdottomasti kannattava. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, yllättävän vähällä sitä sitten saa ison muutoksen aikaiseksi. Valkoinen maali tekee ihmeitä :)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos! Pakko olla kyllä itsekin tyytyväinen lopputulokseen! :)

   Poista
 4. Siis VAU mikä muutos! Ja noin pienellä summalla! Hieno homma :) Ja aivan ihana muuten tuo keltainen lamppu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Jos remppa oli mieletöntä, niin kyllä tuo lopputuloskin on ihan hullun kiva!

   Keltainen lamppu on löytö vanhempieni vintiltä. Vähän on tuo kanta vinossa, mutta en ole vielä saanut aikaiseksi tutkailla sen suoristusmahdollisuuksia. Ehkä sitten kun tuo vinous alkaa häiritä tarpeeksi :)

   Poista
 5. Hei! Mitä matskua nuo keittiön kaapinovet on? Ja mitä maalia käytit maalaamiseen? Suunnittelen tässä omien 90-luvunvihreiden kaapinovien maalaamista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei suviruusu! Ovet ovat jonkinsorttista pinnoitettua levyä. Kannattaa viedä vaikkapa yksi ovi mukanaan maalikauppaan, niin ammattilaiset kyllä osaavat kertoa tarvittavat toimenpiteet. Vuokraisäntäni teki tiedusteluretken puolestani.

   Täällä on postaus, jossa kerron enemmän maalaamisesta ja maaleista: http://melkeinkuinuusi.blogspot.fi/2013/06/minibudjetin-keittioremppa-3.html

   Tsemppiä projektiin! :)

   Poista
 6. hieno tuli! paljon parempi kuin lähtötilanne! :)

  VastaaPoista
 7. Kaunis lopputulos! Olen aloittamassa pienen budjetin keittiöremppaa ja blogistasi sain/saan hyödyllistä tietoa :)

  VastaaPoista
 8. Hienolta näyttää, oikein moderni ilme! Toim. huom.: budjettiin voisi lisätä telat, maalarinteipit, hiomapaperit, kitit yms välineet ja tarvikkeet, joista kertyy lisäkustannuksia kuitenkin.

  VastaaPoista
 9. Olenko näkevinäni urat kaapinovissa? Miten sait maalin tasaisesti uriin? Meillä olisi karmeat pyökkikaapit koristelistoilla ja mietityttää eniten miten maalin saisi tasaisesti koristelistoihin..

  VastaaPoista
 10. Kyllähän ovissa urat on! Tässä postauksessa olen kertonut enemmän itse maalausprojektista: http://melkeinkuinuusi.blogspot.fi/2013/06/minibudjetin-keittioremppa-3.html

  Maalasin ovet pienellä nukkaamattomalla telalla, tela oli siis niin pieni, että sillä pystyi maalaamaan (uran suuntaisesti) myös ne urat. Olisikohan telan halkaisija ollut maksimissaan 2 senttiä? Joka tapauksessa: mahdollisimman pieni. Ainakin Turun Starkilla oli asiantuntevaa palvelua, eli suosittelen kysymään vinkkejä vielä maalikaupassa maalarimestareilta (niin minäkin tein). Onnea ja tsemppiä projektiin! :)

  VastaaPoista
 11. Hei! Hyvältä näyttää! Tässä ois kans purkki ostettuna ja kun olen nyt kokemuksia lukenut (hyvä näin ostosten jälkeen :D) tuntuu lähtevän aika nätisti laatoista kuulemma.. miten sulla on pysynyt kun alkaa olla jo aikaa rempasta? :) ja miten nuo silikonisaumat (täytyi itse ne jo rapata pois kun oli nii huonokuntoiset), kannattaako laittaa ennen maalausta vai laitoitko itse maalauksen jälkeen?

  VastaaPoista
 12. Kaakelimaali on pysynyt aika hyvin, kun se ei juuri kulutukselle tuolla välitilassa altistu. Muutaman kolhun olen onnistunut raapaisemaan jollakin terävällä, muutoin on kyllä pysynyt oikein siistinä ja tavallista pesua kestää ihan hyvin! Silikonisaumat laitoin vasta maalauksen jälkeen (silikonin päällähän maali ei taatusti pysy sekuntiakaan).

  VastaaPoista

Psst! Kiva, että kävit vierailulla blogissani. Ilahduttaisitko minua vielä kommentoimalla näkemääsi ja lukemaasi?