perjantai 28. kesäkuuta 2013

Untuvatakin kynintä

Hullulla on halvat huvit, idiootilla ilmaiset. Eilen bongasin Facebookin Materiaalitori kierrättäjille -ryhmässä kaverini ilmoituksen tuhoontuomitusta untuvatakista. Halusin ehdottomasti pelastaa pehmoisen untuvan kaatopaikkakohtalolta. Tänään kävin noutamassa takin, kaupan päälle tuli mustikkapiirakkatarjoilut. Oiva palkkio roskakuskille.


Takki oli kärsinyt säilytyksessä, keltaisia laikkuja oli mahdoton puhdistaa. Purin takista vuorin, irrotin taskunsuista piilovetoketjut, vuorista povarin ja takinliepeistä kahteen suuntaan avautuvan vetoketjun. Hupusta sain vielä pari kuminauhan kiristyssolkea uusiokäyttöä varten talteen.


Aseina itse untuvan kynimiseen käytin Fiskarsin ompelusaksia, jotka ovat kaikissa ompeleiden purkutöissä aivan ehdottomat. Ovat muuten näppärät myös kirjontatöissä. Ratkojaakin vähän näytin muutamille saumoille.


Untuvaa läksin pihalle kerimään. Asettauduin aurinkoon untuvatakki sylissäni. Yksi "lokero" kerrallaan leikkelin saumat auki ja kaavin untuvat muovikassiin. Muovikassin sähköisyys imi mukavasti untuvia puoleensa, niin eivät lennelleet harakoille.


Untuvan käsitteleminen oli jotenkin terapeuttista. Ihanan pehmoista, ilmavaa ja kevyttä materiaalia. Kaiken kaikkiaan untuvaa kertyi nelisen muovikassillista. Ilmaahan nuo ovat täys, mutta eiköhän niillä untuvilla yksi sohvatyyny täytetä. 


Seuraavaksi onkin ryhdyttävä tiivin sisätyynyn ompelemiseen. Mahtaa olla saumojen teippaaminen tällä kertaa tarpeen, jotteivat untuvat puske läpi. 

3 kommenttia:

 1. Hieno idea! Eipä olisi tullut mieleenkään...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin ajatten minäkin 🙂. Mietin mitä voisin tehdä hajonneelle untuvatakille jota en raaski heittää pois.

   Poista
 2. Mielenkiintoinen blogi, jäänpä seuraamaan ;)

  VastaaPoista

Psst! Kiva, että kävit vierailulla blogissani. Ilahduttaisitko minua vielä kommentoimalla näkemääsi ja lukemaasi?